У Волинській області суттєво почастішали крадіжки трансформаторної оливи

Дата: 09.02.2017 08:58
Кількість переглядів: 918

Фото без описуВпродовж минулого року у Волинській області суттєво почастішали крадіжки трансформаторної оливи. У Ківерцівському районі були зафіксовано три таких випадки. І якщо останні місяці пройшли під знаком відносного затишшя, то з приходом січневих свят, злочинці, на жаль, знову активізувалися. Енергетики стурбовані масштабами злочинів на трансформаторних підстанціях і звертаються до жителів краю з проханням повідомляти про подібні факти та ймовірність їхнього скоєння.

Об’єктами правопорушників в нашій області на початку 2017 року стали 14 трансформаторних підстанцій в Горохівському, Рожищенському та Локачинському районах (злито понад 3 тонни оливи). ПАТ «Волиньобленерго» скерувало повідомлення до Національної поліції, але без допомоги свідомих громадян затримати викрадачів вкрай складно.

Річ у тім, що ТП без масла може працювати не один день, і затримати «на гарячому» викрадачів вдавалося лічені рази. А оскільки трансформатори розташовані неподалік помешкань, то будь-які підозрілі особи біля них мусять стимулювати волинян негайно телефонувати у кол-центр ПАТ «Волиньобленерго» 0-800-21-01-31 (дзвінки безкоштовні як зі стаціонарних, так і з мобільних).

Пасивність чи принцип «моя хата скраю» призводять до одного - ціла вулиця, село, а то й кілька населених пунктів відразу залишаються без електропостачання. Акцентуємо увагу, що крім збитків для ПАТ «Волиньобленерго», через крадіжки оливи виходять із ладу трансформатори, тому є ризик, що високовольтна напруга пошириться у мережу побутових споживачів, внаслідок чого можуть вийти з ладу всі електроприлади, що будуть включені в електричну мережу в цей час. Це також може спричинити ще більш масштабні проблеми та створити загрозу життю і здоров’ю людей.

Споживачі в таких випадках нарікають на працівників філії і не хочуть зрозуміти, що, залежно від складності поломки, ремонт може тривати кілька днів чи навіть тиждень. У будь-якому разі трансформатор потрібно знімати й везти з села на ремонтну майстерню, якої немає в районній філії ПАТ «Волиньобленерго». Якщо він згорів, то потрібно замінити обмотку, знову залити оливу та пройти випробування напругою.

Вочевидь злодії виходять на промисел добре підготовленими, адже щоб вивезти злиту оливу, потрібно мати велику бочку і автомобіль. А щоб зірвати пробку з трансформатора, без болгарки годі обійтися. Як працює цей інструмент чи навіть звичайна пилка, складно не почути. Тому сподіваємося на допомогу людей, які помітять немісцевих осіб, що крутяться біля КТП, чужі машини, номери яких потрібно записати (навіть із вікна свого будинку). Тільки спільними зусиллями можна зупинити крадіїв оливи та порушників побутового комфорту.

Отож, якщо ви помітили відчинену трансформаторну підстанцію, побачили роботи з демонтажу ліній або обладнання підстанцій людьми, що не є представниками ПАТ «Волиньобленерго» (це легко розпізнати по спецодягу), - якнайшвидше повідомте на номер Національної поліції 102 або за єдиним багатоканальним номером кол-центру ПАТ «Волиньобленерго» 0-800-21-01-31 (цілодобово, без вихідних та святкових днів).

Якщо ваша інформація дозволить затримати злочинців, ПАТ «Волиньобленерго» гарантує Вам винагороду та анонімність.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних