Пошук

Навчальний візит до Томашув Любельського

Дата: 20.11.2017 09:39
Кількість переглядів: 707

З 15 по 17.листопада 2017 року делегація Ківерцівської міської ради побувала в партнерському місті Томашув Любельський республіка Польща. Візит відбувався в рамках проекту програми «Томашув Любельський – успіх польської адміністративної реформи».

Проект реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ РП у рамках співпраці в галузі публічної дипломатії 2017.

Учасники навчального візиту мали можливість прослухати серію лекцій та презентацій про Томашув Любельський, як приклад польської системної трансформації, формування місцевого самоврядування протягом багатьох років. Зокрема, були презентовані механізми прозорості у самоврядуванні, систему освіти у місті, організацію системи очистки міста, муніципальні інвестиційні проекти Томашув Любельського, підприємство Водопостачання та Каналізації, Приміщення Навчально-Виховного центру для неповносправних осіб, Міську Публічну Бібліотеку, Центр Моніторингу Міста і Ринок, приклади економії енергії («вітрова ферма», «сонячна ферма»), проекти, здійснені в рамках бюджету участі (мультимедійна шахова майстерня), діяльність навчально-конференційного центру Люблінського католицького університету в Томашуві Любельському.

Бурмістр Томашува Любельського Войцех Жуковський з гордістю презентував місцевий парк, який оновили два роки тому за кошти Європейського Союзу. Такий проект вартував 6,5 млн злотих. У парку заборонено вигулювати собак, є «сухий» фонтан, скейт-майданчик та літній концертний зал на 400 осіб. Були думки, що такі вкладення не продукують робочих місць, але бурмістр переконаний, що наявність спільних місць відпочинку є складовою культури будь-якого міста.

Проводячи підсумки візиту можна сказати, що досвід отриманий в рамках навчального візиту є актуальним на даний момент часу, оскільки в Україні відбувається адміністративно-територіальна реформа та створення об’єднаних територіальних громад.

Секретар ради
О. Баранович



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.