Пошук

14 жовтня у Ківерцях відбулися заходи присвячені Дню Українського козацтва, свята Покрови Пресвятої Богородиці, 75-тої річниці створення Української Повстанської Армії та Дню захисника України

Дата: 17.10.2017 12:12
Кількість переглядів: 1109

14 жовтня ківерчани разом зі всіма українцями відзначили День Захисника України, свято Покрови Пресвятої Богородиці, 75-ту річницю утворення Української Повстанської Армії та День українського козацтва.

З цієї нагоди відбулося святкове богослужіння у Свято-Покровського соборі, де молились за мир в Україні, за її волю, за наш Український народ, за наше військо, за тих героїв, які віддали своє життя за Україну.

По завершенню богослужіння, ківерчани хресною ходою пройшлися до пам’ятника Борцям за волю України. Представники духовенства на чолі з митрофорним протоієреєм Іваном Семенюком відслужили біля пам’ятника панахиду за загиблими Героями небесної сотні, бійцями АТО на сході України, учасниками українського визвольного руху та учасниками бойових дій.

На Меморіальному комплексі Вічної слави у міському парку відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок ківерчанам – учасникам АТО, які загинули на сході України, захищаючи свободу та незалежність України. Віддати шану загиблим землякам тут зібралося чимало людей: рідні, близькі, друзі Героїв, представники влади та духовенства, жителі краю.

«Важко говорити, згадуючи молодих хлопців, які мали б прожити довге життя, розбудовуючи нашу державу, виховуючи дітей, дбаючи про майбутнє. Вони віддали своє життя, ставши на сторожі миру та незалежності України. Але Герої не вмирають, вони житимуть до тих пір, поки ми їх пам’ятатимемо. А меморіальні дошки розповідатимуть про їх подвиг прийдешнім поколінням. Це потрібно не мертвим, це потрібно живим.», –сказав міський голова Володимир Жгутов звертаючись до присутніх.

Він вручив матерям та дружині загиблих захисників медалі «Спаси і сохрани» із зображенням Матері Божої.

Освятив меморіальні дошки настоятель Свято-Покровського собору міста Ківерці, митрофорний протоієрей Іван Семенюк. Звертаючись до присутніх, він зазначив, що на превеликий жаль ми вже ніколи не зможемо повернути матерям синів, діткам – їх батьків, дружинам – чоловіків. Але наш святий обов’язок пам’ятати їх. Пам’ятати, що кожен з них віддав найцінніше – своє життя, за мирне небо над нашими домівками.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять усіх хто загинув за Україну.

Вдивляючись в обличчя на меморіальних дошках усвідомлюємо, що Україна втратила одних із найкращих, найсміливіших, найдостойніших синів.

Вони загинули, захищаючи свою землю. Але світла пам’ять про Героїв – назавжди залишиться з нами.

Михайленко Віталій Ігорович, ківерчанин, військовослужбовець Збройних Сил України, загинув 8 серпня 2014 року під Савур-могилою Донецької області (тіло бійця досі не знайдено).

Курука Сергій Іванович, лучанин (у м.Ківерці проживає сім’я Героя), військовослужбовець Збройних Сил України, загинув 25 серпня 2014 року у боях за Іловайськ Донецької області.

Скіра Ігор Антонович, ківерчанин, старший лейтенант 14-ї окремої механізованої бригади, загинув 23 грудня 2015 року під містом Мар’янка Донецької області.

Камінський Маріс Айдинович, ківерчанин, капітан 80-ї ОДШБ Збройних Сил України, загинув 3 лютого 2017 року в районі міста Авдіївка Донецької області.

Цього ж дня у міському парку з нагоди відзначення  День захисника України, Дня Українського козацтва та 75-річного ювілею створення УПА за підтримки та фінансування міської ради, військово-історична група «Азимут» організувала для ківерчан відтворення запеклого бою між вояками УПА та військом Вермахту, під час якого наші герої отримали перемогу.  В заході взяли участь військові реконструктори з Луцька, Львова, Нетішина, Кам’янки-Бузької та інші. Ківерчани мали змогу також ознайомитись із виставкою зброї, яка використовується від час воєнних дій на сході України та скуштувати куліш, який був приготовлений за особливим рецептом Сахарчука Володимира.

>>>ФОТОГАЛЕРЕЯ<<<


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.