Ківерцівська міська рада звертається до власників домашніх тварин (собак та котів) з вимогою щодо їх належного утримання

Дата: 12.01.2017 12:15
Кількість переглядів: 1139

Фото без опису 

Утримуючи собаку, її господар має знати і розуміти не тільки свої права, але й обов'язки, і усвідомлювати необхідність їх узгодження з правами і свободами інших людей.

 

Особи, які утримують домашніх тварин, зобов'язані:

1.Реєструвати (перереєстровувати) домашніх тварин віком від двох місяців і старше.     

2.Тримати сторожових собак на прив'язі і спускати їх з прив'язі лише в закритих дворах з висотою огорожі, що виключає можливість втечі, про наявність таких собак застерігати написом при вході.

3.Виводити собак на сходи, у двори, інші місця загального користування лише на короткому повідку та в наморднику, крім собак дрібних порід, на яких у реєстраційних посвідченнях зроблено відповідну відмітку.

4.У випадках падежу тварини негайно повідомляти державну ветеринарну установу за місцем проживання.

5.Негайно повідомляти заклади охорони здоров'я і ветеринарної служби про випадки укусу або травмування твариною людини або іншої тварини, а також доставляти у ветеринарну установу тварин, які покусали людей чи інших тварин або заподіяли їм травми, для огляду і карантинування впродовж 10 днів, а покусаних тварин - для огляду і лікування.

6.Негайно ізолювати тварину і звернутися до ветеринарної установи у разі виникнення підозри на наявність у тварини захворювання.

7.Здійснювати перевезення домашніх тварин усіма видами громадського транспорту з додержанням правил, чинних на даному виді транспорту, при обов'язковому забезпеченні безпеки людей.

8.Запобігати неконтрольованому розмноженню домашніх тварин.

9.Дотримуватись санітарно-гігієнічних норм експлуатації жилого приміщення, де утримується домашня тварина (місце постійного утримання) та норм співжиття.

 Особа, яка супроводжує домашню тварину, зобов'язана забезпечити:

1.Безпеку оточуючих людей і тварин, а також майна від заподіяння шкоди супроводжуваною твариною.

2.Безпеку супроводжуваної домашньої тварини.

3.Безпеку дорожнього руху при проходженні з домашньою твариною біля транспортних шляхів і при їх переході шляхом безпосереднього контролю за її поведінкою.

4.При супроводженні домашніх тварин не допускається залишати їх без нагляду.

4.Власникам домашніх тварин забороняється:

1.Вигулювати собак поза місцем їх постійного утримання без короткого повідка та намордника.

2.Приводити тварин (крім тварин супроводу - собак-поводирів) у приміщення магазинів і кафе, об'єктів громадського харчування, освіти та культури, на територію дитячих майданчиків, інші місця загального користування, тощо.

3.Доручати вигул собак особам, яким не виповнилося 14 років, психічно хворим, визнаним недієздатними або фізично неспроможними керувати твариною.

4.Утримувати домашніх тварин в місцях загального користування житлових комплексів (коридорах, на сходових площадках, горищах, підвалах тощо).

Господар несе адміністративну відповідальність, якщо порушує чинні правила утримання собак та котів. Так, згідно зі ст. 154 Кодексу України про адміністративні правопорушення утримання собак у місцях, де це заборонено відповідними правилами, чи понад установлену кількість, чи незареєстрованих собак, або приведення у громадські місця, або вигулювання собак без повідків і намордників (крім собак, у реєстраційних свідоцтвах на яких зроблено спеціальну відмітку) чи в невідведених для цього місцях тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян у розмірі від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб - від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, що спричинили заподіяння шкоди здоров'ю людей або їх майну, а так само повторне протягом року вчинення порушення з числа вищезгаданих тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією тварин і на посадових осіб - від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Л. Міщук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних