Бібліотеці - 70!

Дата: 05.06.2018 14:35
Кількість переглядів: 2208

 

 
Наша бібліотека святкує свій 70-й рік народження. Зранку в останній день травня під вікнами бібліотеки юні читачі привітали працівників книгозбірні флешмобом «70». Допомагали їм у цьому їхні вчителі та партнери бібліотеки - працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.Фото без опису
 

Фото без опису

 
А потім вихованці зразкової театральної студії «Мельпомена», що діє при ЦДЮТ, керівник Валентина Гоманюк, привітали присутніх з ювілеєм.
Фото без опису
 
Святкування розпочалося із презентації історії бібліотеки, приуроченої цій події. Крок за кроком прослідковується становлення і розвиток закладу, ріст статистичних показників, покращення матеріально-технічної бази, якості професійної підготовки бібліотечних кадрів і якості обслуговування читачів. На свято прийшли представники всіх шкіл міста. Перша читачка дитячої бібліотеки після її відкриття в далекому 1948 році – Галина Семенівна Парафенюк, поділилася з присутніми своїми спогадами про ті часи, про дефіцит дитячих книг, про величезне бажання читати. Читали скрізь – вдома, в школі, навіть коли випасали худобу. Галина Семенівна ще й досі, не зважаючи на поважний вік, читає. Читали в дитячій бібліотеці і її діти, читають внуки і правнуки. І так не одне покоління ківерчан. Склалися сімейні, швидше родинні, традиції читання в бібліотеці для дітей.
Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису
 
Зворушливими були спогади у читачки 60-70 років Наталі Леонідівни Кизім, завуча Ківерцівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 м. Ківерці. Її мама – Ніна Йосипівна - 38 років пропрацювала в дитячій бібліотеці, Наталя ще змалечку стала читачем, а потім «зв’язковою» між бібліотекою і учнями її класу, а пізніше і школи (нагадувала своїм однокласникам, якщо вони довго тримали в себе книги). Читали і читають її діти Аня і Настуня, читають внуки.
Час невблаганно швидко минає і стирає з пам’яті обличчя та імена перших бібліотекарів дитячої бібліотеки, її читачів. І тому, це дуже добре, що написана історія бібліотеки, що збережеться пам’ять для прийдешніх поколінь ківерчан, наголосила у своєму привітанні народний депутат України Ірина Констанкевич. Вона подарувала нашій бібліотеці добірку книг літературознавця, поета, філософа, учасника національного опору, лауреата Шевченківської премії - Євгена Сверстюка та комп’ютер.
Фото без опису
 
Багато щирих привітань та побажань лунало в той день для колективу бібліотеки і її читачів. Директор обласної бібліотеки для дітей Наталія Граніч вручила колективу бібліотеки трилогію в 4-х книгах відомого українського дитячого письменника Володимира Рутківського «Джури» та Подяку управління культури Волинської ОДА «За вагомий внесок в організацію бібліотечного обслуговування дітей, активну інформаційну діяльність та популяризацію книгочитання, створення умов для творчого розвитку особистості…». Директор ПП «Поліграфічно-видавничого дому «Твердиня», письменник Микола Мартинюк, разом із теплими словами вітань, презентував бібліотеці добірку книг, виданих на підприємстві, яке він очолює.
Фото без опису
 
Міський голова Володимир Жгутов та його заступник Ольга Поліщук – в минулому - одні з найкращих наших читачів. А зараз – друзі бібліотеки, її більш як двохтисячного загону юних ківерчан. Тому на ювілей колектив бібліотеки отримав Почесну Грамоту, а читачі - Сертифікат на суму 2000 грн. Подяки колективу було вручено від завідувача сектору культури та туризму Ківерцівської РДА Г.С.Слатиніної, директора Ківерцівської ЦБС Л.І.Михальчук, а радник голови районної ради А.В.Ковальов привітав колектив з 70-літнім ювілеєм і передав Подяку голови РДА та голови районної Ради бібліотекарю Галині Чичотці.
Фото без опису

 

Фото без опису
 
Фото без опису

 

Працівники районного Будинку культури ім. М.П.Ковальова свої вітання вміло і талановито вплели у пісенний віночок і не залишили байдужими нікого з присутніх до своєї творчості.
Фото без опису

 

Фото без опису

 

Фото без опису
 
В цей день лунало ще багато хороших щирих слів на адресу дитячої бібліотеки та її колективу, багато корисних подарунків ми отримали від своїх справжніх друзів і шанувальників, за що  ми їм низько вклоняємося і дякуємо.
Фото без опису
 
70-й ювілейний рік роботи бібліотеки почав свій відлік. Ми з радістю і гордістю будемо знайомити своїх маленьких і юних читачів з історією свого закладу, намагатися, щоб кожна зустріч дитини з книгою стала святом.
Фото без опису
 

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних