….. Як козаки силою мірялись! Козацькі забави в м. Ківерці 14 жовтня 2018 року

Дата: 17.10.2018 20:00
Кількість переглядів: 1015

Фото без опису

          З нагоди Дня Українського козацтва, Дня захисника Вітчизни, Покрови Пресвятої Богородиці та 76-ї  річниці утворення української повстанської армії в м. Ківерці на стадіоні «Колос» відбулись змагання для сильних духом і тілом, витривалих, мужніх, міцних козаків – «Козацькі розваги – 2018». Помірятись силою зголосились 14 козаків: Віталій Повк та Іван Бродович (команда 6 ДПРЧ), Вадим Бондар та Олександр Трофімук (команда «Power Atletik»),  Володимир Сахарчук та Сергій Козицький (команда «Варта»), Захар та Сергій Васильчуки (команда «Васильчуки»), Іван Прокопчук та Микола Бойчук (команда Ківерцівський ЛГ -1), Сергій Дручок та Микола Поліщук (команда Ківерцівський ЛГ - 2), Павло Косячніков та Сергій Кух (команда «Легіон»). Під час святкового відкриття змагань молодечий бойовий запал піднімали юні козачата із СК «Герць» м. Луцьк та оркестр барабанщиць Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки. Міський голова Володимир Жгутов привітав усіх зі святом, побажав наснаги та витривалості, глядачам та вболівальникам хорошого святкового настрою та передав слово для проведення «Козацьких забав» Сергію Панасюку, директору Камінь-Каширського міського  центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».   А на хлопців-учасників у завчасно підготовлених секторах чекали вправи  “Чумаки”, “Колода”, “Чобіток”, “Козацька засіка”, “Каменярі”, “Втеча полоненого з неволі”, “Козацька вдача” («Перетягування линви»).

          Досвідчений ведучий, під підбадьорливі, емоційні аплодисменти глядачів та груп підтримки, впевнено скеровував атлетів від однієї вправи до іншої. Учасники, як і годиться справжнім козакам, із гідністю долали не легкі дистанції, надважкі вправи та складні завдання – на задоволення власних амбіцій та демонструючи справжню козацьку силу та міць. Враз по раз змінювалися лідери, поступово набираючи ту чи іншу кількість балів, що в загальному підсумку, найбільша сума балів і визначила переможців. Ними стали Захар та Сергій Васильчуки, команда «Васильчуки» із Ківерцівського району, другими були  Володимир Сахарчук та Сергій Козицький команда «Варта» (лише пів бала не вистачило  представникам ГФ «Варта порядку м. Ківерці для беззаперечної перемоги, але у  вправі «перетягування линви» цим атлетам не було рівних),  третє місце у Вадима Бондаря та Олександра Трофімука команда «Power Atletik». Всі учасники та переможці нагороджені пам’ятними медалями, грамотами, цінними подарунками. За I  та II місце директор міського фітнес центру  «Power Atletik» Сергій Гетманчук вручив абонемент на відвідування спортивного клубу.

          Поки козаки мірялися силою, для дітей та козачок також були передбачені цікаві конкурси – фрізбі та дарц. Мали змогу спробувати свої сили всі бажаючі у шахах та шашках. Адже, свою майстерну гру демонстрували неодноразові учасники та переможці обласних та всеукраїнських турнірів із шахів та шашок Олександр Волох (КМС) та Дмитро Попович (Iрозряд).

      Тож, світлий недільний день, День Покрови Святої Богородиці, заступниці всіх козаків, як і беззаперечна козацька вдача, видався на славу. Всі хто завітав на свято отримали неймовірні емоції та заряд енергії на цілий тиждень, а може й на рік, до наступного Дня козацтва!

P.S. Ківерцівська міська рада висловлює подяку в організації та проведенні заходу:

- директору Камінь-Каширського міського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»  Сергію Панасюку;

- Готельно-ресторанному комплексу «Сяйво-Люкс» підприємцю Сергію Мусійчуку;

- депутату міської ради Сергію Гетманчуку;

- підприємцю, директору фітнес-центру «Power Atletik» м. Ківерці Сергію Гетманчуку (молодшому);

- Ківерцівській ДЮСШ – директору Олександру Левчуку та колективу;

- Державному підприємству «Ківерцівське лісове господарство» - директору Віталію Каращуку та голові профкому Ірині Пащенко;

- Ківерцівському РВ У ДСНС України у Волинській області – начальнику Андрію Кузьмову.

>>>ФОТОГАЛЕРЕЯ<<<

 

Показовий виступ клубу "Герць" (Відео: Ківерцівська районна державна адміністрація)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних