IV Східний економічний форум місцевого самоврядування

Дата: 25.06.2018 15:10
Кількість переглядів: 633

Фото без опису15-16 червня 2018 року у навчально-конгресовому центрі Люблінського католицького університету в м. Томашов Любельський Республіка Польща відбувся IV Східний економічний форум місцевого самоврядування. Форум, як платформа для співпраці і обміну думок керівників місцевих органів влади, представників науки та бізнесу об’єднав понад 200 учасників із Польщі, Білорусії та України.

Організаторами форуму є: Люблінський католицький університет, місто Томашов Любельський  і Фонд розвитку освіти – Конгрес. Вперше в роботі Форуму взяли участь представники Польського агентства розвитку і промисловості, Польське агентство з інвестицій та торгівлі і Спільний технічний секретаріат Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. Почесними меценатами форуму були: міністр інвестицій і розвитку, воєвода Люблінський та Маршалек Воєводства Люблінського.

Після офіційного відкриття форуму професором, ректором Католицького Люблінського університету Івана Павла  II о. Антоні Дембінські, Генеральним консулом України в Любліні Василем Павлюком, Консулом Республіки Білорусь у Білій Подлясці – Василем Курловичем та бурмістром м. Томашова Любельського Войцехом Жуковські, учасники форуму мали змогу отримати вичерпну інформацію із запланованих тем на чотирьох інформаційних панелях.

Істотна частина форуму припала на панель «Східний кордон Європейського союзу – міст чи бар’єр для розвитку».  Інструменти економічного розвитку в прикордонних областях, практичні аспекти прикордонного співробітництва обговорювались протягом дня.  Заключна, п’ята панель – «Історичний туризм у прикордонній зоні» передувала візиту-екскурсії на наступний день, 16 червня в село Готів в Масломенчі.

Делегація м. Ківерці у складі першого заступника  міського голови Ольги Поліщук, члена виконавчого комітету Ківерцівської міської ради, приватного підприємця Ігора Дмитрука, викладача Ківерцівського медичного коледжу Олени Романішиної та провідного спеціаліста міської ради та виконавчого комітету Олександра Проця взяли участь у форумі.

Скептики, традиційно, зауважать: «А нам, що з того?», а я глибоко переконана, що тісна транскордонна спрівпраця позитивно впливає на формування світогляду всіх сторін щодо культурного та економічного життя країн в цілому та малих міст зокрема…

 

 

                                                                                                                                  Ольга Поліщук



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних