Пошук

Зустріч без кордонів

Дата: 06.06.2019 09:01
Кількість переглядів: 700

 

У Міжнародний день захисту дітей в Ківерцівському краєзнавчому музеї відбулася зустріч представників владних структур міста Ківерці та гміни  Пшигодзіце Велькопольського воєводства і міста Томашув Любельські Люблінського воєводства Республіки Польща, в ході якої сторони обговорили питання розвитку, перспективи та співпраці об’єднаних територіальних громад.

Польську делегацію, очолювану вуйтом гміни Пшигодзіце Станіславом Кшиштофом Расяком та бурмістром міста Томашув Любельські Войцєхом Славоміром Жуковскі, приймали ківерцівський міський голова Володимир Жгутов, заступники голови, депутати міської ради, керівники комунальних закладів міста.


Польська делегація


Представники міської ради


Міський голова Володимир Жгутов

Співпраця Ківерців з містом Томашув Любельські була започаткована у 2004 році, з гміною Пшигодзіце – у 2007-му. За ці роки більше 100 дітей з нашого міста відвідали гміну у складі хореографічних колективів за програмами двостроронніх зустрічей.

Першого дня перебування на Волині гості побували на урочистій церемонії “Art-mix” та концерті в Ківерцівській дитячій музичній школі, оглянули дві художні виставки викладачки музшколи Вікторії Марценюк, з “позитивною заздрістю”, як сказали  вуйт Станіслав Кшиштоф Расяк та його дружина Анна Тереза Расяк, вчителька середньої школи, ознайомилися  з експозиціями краєзнавчого музею. Пізніше, на запрошення   настоятеля парафії Пресвятого Серця Ісуса Христа та Санктуарію Божого Милосердя ксьондза  Кшиштофа Павела Орліцкі, зустрілися в костелі   з представниками товариства Польської культури імені Єви Філінські, послухали органну музику.




Виставка робіт Вікторії Марценюк


Вікторія Марценюк
Депутати міської ради Юрій Косинець та Микола Середа

Польська делегація презентувала для міста Ківерці фоторепродукцію картини Анджея Чайки “Антонін. Палац мисливців князів Радзивіллів”. (В   1827 і 1829 роках у цій князівській резиденції в місті Антонін для принца Антоні Радзивілла грав молодий піаніст Фридерик Шопен).


Войцєх Жуковскі, Володимир Жгутов та Станіслав Расяк


Дарунок місту

Запис в Книгу відгуків музею робить Яцек Павлуцькі, директор бібліотеки м.Томашув Любельські


Знімок на згадку


Квіткова композиція працівника музею Світлани Чайки


"Art-mix"

Степан Войчик,
в. о. директора Ківерцівського краєзнавчого музею

 

>>>ФОТОГАЛЕРЕЯ<<<


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.