Переваги створення ОСББ

Дата: 18.06.2019 11:33
Кількість переглядів: 575

Фото без опису

Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку, або ОСББ —  це неприбуткова юридична особа, створена власниками квартир та/або нежитлових приміщень багатоквартирного будинку для спільного користування, утримання та управління своїм будинком та прибудинковою територією, а також для юридичного оформлення їхніх майнових прав на будинок та прибудинкову територію.

ОСББ має можливість вибирати постачальників послуг, має змогу відмовитись від оплати неякісних послуг. Це призводить до того, що в результаті можна зменшити тарифи і значно підвищити якість обслуговування.

Прозорість видатків. Члени ОСББ мають право вимагати і отримати звіт у голови об'єднання – куди направляють кошти, які роботи зроблені, скільки це коштувало і т.д. Якщо ж є підстави підозрювати, що голова правління ОСББ використав кошти неправильно (або вкрав їх), його можна звільнити.

В рамках ОСББ своєчасне проведення необхідних ремонтних робіт стає реальністю. Мешканці самі визначають першочерговість ремонтів, а керівництво ОСББ завжди швидше реагує на проблеми в будинку, ніж це відбувалося б при обслуговуванні в ЖЕКу.

ОСББ має право здавати в оренду нежитлові приміщення, а отримані кошти направляти на утримання будинку.

Оскільки ОСББ, за визначенням, неприбуткова організація, вона звільнена від ПДВ і податку на прибуток. Це позитивно відображається на платіжному балансі будинку в цілому, і на видатках кожного мешканця.

ОСББ не витрачає кошти на утримання великого штату співробітників, техніки і приміщень. Тому в тариф на квартплату закладається значно менша сума накладних витрат.

В рамках ОСББ найбільш просто і найменш болісно можна вирішити питання енергозбереження: установку систем зовнішньої теплоізоляції, енергоефективних вікон, індивідуальних теплових пунктів. Такі заходи несуть в собі потенціал економії енергоресурсів до 60-80%.

Іншими словами, в рамках ОСББ самоврядування і контроль над витратами у будинку перестають бути порожніми словами. Платою ж за поліпшення якості обслуговування, оперативність і можливість прийняття колегіальних рішень, в першу чергу стає більша громадянська активність кожного члена ОСББ.

 

>>>Як створити ОСББ<<<


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних