Щодо сплати податку на доходи фізичних осіб

Дата: 23.10.2019 16:32
Кількість переглядів: 376

Фото без опису

         Ківерцівська міська рада повідомляє Вас, що дохідним джерелом, яке складає основу формування фінансових ресурсів місцевих бюджетів в Україні, є податок на доходи фізичних осіб. Оскільки він посідає провідне місце у формуванні доходів місцевих бюджетів, від його обсягу значною мірою залежать фінансові можливості, зокрема,  Ківерцівської  об’єднаної  територіальної  громади щодо виконання делегованих та власних повноважень.

         Відповідно до ст. 64 Бюджетного кодексу України податок на доходи фізичних осіб, який сплачується (перераховується) податковим агентом – юридичною особою ( її філією, відділенням, іншим відокремленим підрозділом) чи представництвом нерезидента – юридичної особи, зараховується до відповідного бюджету за їх місцезнаходженням (розташуванням) в обсягах податку, нарахованого на доходи, що виплачуються фізичній особі.

         Згідно з абзацом другим п.п. 168.4.3 п. 168.4 ПКУ у разі, якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) податок на доходи фізичних осіб за такий відокремлений підрозділ, усі обов’язки податкового агента виконує юридична особа. Податок на доходи, нарахований відокремленого підрозділу, перераховується до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

За участі представників Ківерцівської міської ради, головного державного інспектора управління Держпраці у Волинській області та представників Ківерцівського управління ГУ ДПС у Волинській області було проведено ряд інспекційних відвідувань суб’єктів господарювання на території Ківерцівської об’єднаної громади, а саме:

ТОВ «Промвуд»

ТзОВ «Стелла Пак Україна»

ТзОВ «Бджілка»

ТзОВ «Подорожник Волинь»

ТзОВ «Західна фармацевтична компанія»

ТОВ «Волиньфарм»

За результатами проведеної роботи із керівниками вищевказаних підприємств протягом серпня-вересня 2019 року було забезпечено переведення сплати податку на доходи фізичних осіб виключно за місцем діяльності працівників, а саме до бюджету Ківерцівської об’єднаної територіальної громади. Станом на 23 жовтня 2019 року до бюджету Ківерцівської ОТГ додатково надійшло 113,6 тис. грн. Також було проведено 22 перевірки у фізичних осіб-підприємців щодо легалізації найманих працівників. Враховуючи рекомендації робочої групи зареєстровано 34 найманих працівника згідно чинного законодавства.

З огляду на наявні законопроекти про внесення змін до Податкового кодексу України, у 2019 році змін в оподаткуванні не буде. Не змінюватиметься й ставка податку на доходи фізичних осіб. Тож і цього року для більшості громадян вона становить 18%.

Богдан Сурмик


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних