Пошук

6 грудня 2019 року відбувся День депутата

Дата: 09.12.2019 15:08
Кількість переглядів: 1224

З нагоди свята Дня місцевого самоврядування 6 грудня 2019 року у Ківерцівській об’єднаній територіальній громаді на теренах Сокиричівського старостинського округу у селі Муравище відбувся День депутата, в якому взяли участь працівники, депутати, члени виконавчого комітету Ківерцівської міської ради і старости Суського та Сокиричівського старостинських округів.

 

Мета зустрічі – відвідати комунальні заклади Сокиричівського старостинського округу у селі Муравище, познайомитися з умовами їх функціонування, обговорити проблеми та плани на майбутнє з керівниками і працівниками установ.  Адже День місцевого самоврядування - це свято не тільки тих, хто працює в органах місцевої влади, депутатів, а всіх громадян, виборців, які вболівають за проблеми рідної громади, дбають про її розквіт.

Об’єктами для ознайомлення були обрані дитячий садочок «Перлинка», Муравищанська школа, сільський Будинок культури, Муравищанське лісництво.

Вихованці ДНЗ «Перлинка» зустріли гостей хлібом-сіллю, порадували чудовими танками і піснями, подарували по солоденькій перлинці і подякували за сучасний заклад, у якому вони ростуть і розвиваються. Перший заступник міського голови Ігор Мисковець від гостей навзаєм презентував дітям солодкі гостинці та побажав їм рости великими, бути здоровими і надалі розвивати їхні творчі здібності. Завідувачка садочка Наталія Гонтар розповіла про умови, в яких перебувають діти, показала облаштовані спальні і ігрові кімнати.

Про село Муравище, його інфраструктуру розповіла староста Сокиричівського старостинського округу Євгенія Мацюк.

На порозі Муравищанської ЗОШ I-II ст. гостей зустріла в.о. директора Світлана Кондратюк, яка зробила невеликий екскурс в історію закладу, розповіла, чим живуть педагогічний, учнівський та батьківський колективи зараз, познайомила з освітніми, творчими і спортивними досягненнями, поділилася своїми думками про проблеми, над якими потрібно працювати.

У момент перебування гостей у школі до розмови доєднався міський голова Володимир Жгутов, який затримався через участь в онлайн-зустрічі з нагоди Дня місцевого самоврядування з партнерським містом Сватове Луганської області. Під час скайп-зв’язку Володимир Жгутов і Сватівський міський голова Євген Рибалко обмінялися урочистими привітаннями, запевнили про наміри щодо подальшої співпраці та взаємопідтримки громад і висловили надію на швидкий мир в Україні.

Промовляючи до присутніх, міський голова Володимир Жгутов сказав: «Яка наша філософія з розвитку Муравищанської школи і комплексу культурних споруд?  У цьому році за рахунок інфраструктурної субвенції ми подали проект, тому що через дорогу знаходиться нормальне приміщення сільського Будинку культури, там є хороший зал  і ми хочемо згідно проекту, щоб відбулося поєднання школи і культурної установи, де б ми могли зал використовувати як спортивний, хореографічний, актовий для будь яких культурно-масових заходів, які відбуваються у селі. Однозначно ми проект зробимо. Наша мета - подавати проект на конкурси, щоб отримати додаткове фінасування. Ще одне питання – це огорожа для Муравищанської школи. Наше зобовязання – передбачити на 2020 рік 140 тис. грн на огорожу шкільної території. Хочу наголосити, що село Муравище має всі перспективи для розвитку, хоча село віддалене, але дуже гарне і перспективне».

Про місцеву футбольну команду, її результативність та важливість функціонування для прививання здорового способу життя юним муравищанцям розповів депутат Ківерцівської міської ради, мешканець села Муравище Михайло Мелех.

Депутати оглянули сільський Будинок культури, обговорили питання облаштування закладу з його директором Сергієм Стасюком.

У Муравищанському лісництві гостей зустрів лісничий Павло Маржановський. Він розповів про умови функціонування господарства, також відповів на запитання, що цікавили відвідувачів.

На приватному підприємстві місцевого депутата Михайла Мелеха учасники зустрічі познайомилися з процесом виробництва щепи, яку використовує КП «Енергія» у місті Ківерці.

Своїми думками і враженнями від побаченого учасники заходу обмінялися за круглим столом. Приємним сюрпризом для усіх було музичне привітання з нагоди свята від аматорів сцени Ківерцівського районного Будинку культури.

День депутата пройшов результативно. Почуте і побачене дасть можливість депутатам, членам виконавчого комітету і працівникам Ківерцівської міської ради реально підходити до вирішення того чи іншого питання, оперуючи фактичними даними та опираючись на інформацію, яку вони отримали з перших уст.

 

 

 

 

>>>ФОТОГАЛЕРЕЯ<<<


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.