Пошук

В Ківерці прибув Вифлеємський Різдвяний вогонь!

Дата: 20.12.2019 10:44
Кількість переглядів: 842

 

19 грудня 2019 року на польсько-українському кордоні (у пункті пропуску «Гребенне – Рава-Руська») традиційно відбулася передача Вифлеємського вогню миру. Представники Ківерцівської об’єднаної територіальної громади Петро Кочетов, Олександр Проць, бургомістр Томашова Любельського Войчек Жуковські зі своїми колегами, а також члени львівського осередку «Пласту» отримали від польських харцерів Вифлеємський вогонь миру, який передаватимуть далі у своїх громадах.

 

Зустріч на кордоні була святковою, радісною і значимою, адже зустрілися однодумці з нагоди чудової події – передачі Вифлеємського вогню, який є символом тепла, миру та злагоди, а також душевного спокою, любові до людей і до світу. Водночас цей промінчик – це солідарність зі всіма, хто є далеко, солідарність з убогими, поєднання з Христом, котрий народився в убогості. Ще у XII столітті учасник Христових походів привіз це світло з Вифлеєму, як дар для своєї родини і близьких, як символ найбільшого Добра.

Вифлеємський вогонь миру значущий тим, що світло його є символом тепла, любові, добра, яким потрібно ділитися. Щорічна передача вогню на кордоні між нашими країнами підтверджує, наскільки важливо робити добрі справи і наскільки просто ділитися добром.

Про це у своєму виступі наголосив бургомістр Войчек Жуковські. Також він сказав, що сьогоднішня зустріч на кордоні двох країн є яскравим прикладом необхідності зустрічатися з друзями, розвивати міжнародну співпрацю, ділитися добром, радістю, щастям. Він подякував присутнім за прагнення зробити світ кращим, добрішим і поєднати у цьому прагненні усіх людей на землі, не дивлячись на кордони.

Войчек Жуковські підкреслив, що у церемонії передачі Вифлеємського вогню вже третій рік поспіль беруть участь представники Ківерцівської громади, з якою містом Томашовом Любельським укладена безстрокова угода про співпрацю, що активно розвивається. Пан бургомістр передав вітання і найкращі побажання міському голові Володимиру Жгутову і всім мешканцям Ківерцівської ОТГ з нагоди Різдвяно-Новорічних свят і побажав розвитку, стабільності і миру.

Українські пластуни і польські харцери виконали традиційні пісні, прочитали молитви, а після передачі Вифлеємського вогню всі взялися за руки, міцно потиснули їх один одному, цим самим підтвердивши спільне бажання єдності, миру, добра і щастя.

Саме Вифлеємський вогонь завжди був передвісником свят, затишку і всього теплого і світлого, з чим асоціюється Різдво. Від вогню з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігається у церкві до Йордану, а потім його можна погасити.

 

Довідково:

24.12.2019 року Вифлеємський вогонь, привезений у Ківерці, буде переданий у Костел Пресвятого Серця Ісуса Христа під час святкового богослужіння;

02.01.2020 року о 16.00 Вифлеємський вогонь буде переданий усім бажаючим мешканцям Ківерцівської ОТГ на площі біля Ківерцівської музичної школи, біля центральної новорічної ялинки.

>>>ФОТОГАЛЕРЕЯ<<<


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.