Допоможемо птахам взимку!

Дата: 23.12.2019 10:41
Кількість переглядів: 1083

Фото без опису

        Для  птахів зима важка пора. Вони страждають  не тільки  від холоду, але й від голоду. Взимку, з настанням холодів,  не встигнувши протягом короткого дня добути собі необхідну кількість поживи, птахи залишаються на ніч напівголодними і, не дочекавшись дня, гинуть. Відомо, що  процес травлення у птахів  відбувається швидко й енергійно, тому вони постійно потребують їжі. Згідно із статистичними даними у суворі  зими  з 10 великих синиць виживає 1- 2.  В наших силах врятувати птахів від голодної смерті взимку, а для цього потрібно зовсім небагато.  Виготовити і  розвісити годівнички  та   підгодовувати  птахів різним кормом  протягом  холодної пори року.  Підгодівля сприяє не лише виживанню, а й подальшому розселенню і гніздуванню птахів  на даній території.

        Юннати  Центру позашкільної  освіти   активно долучились до Всеукраїнської  природоохоронної  акції «Годівничка»,  яка проводиться  з метою виховання ціннісного ставлення до біорізноманіття, проведення широкої просвітницької  роботи  та практичних дій  з охорони та збереження орнітофауни. У ході акції гуртківці знайомляться з видовим різноманіттям зимуючих птахів нашої місцевості, їх біологічними та екологічними особливостями,   проводять спостереження та облік зимуючих птахів краю,  виготовляють  годівнички  та  підгодовують  птахів.  

      В  ході акції  проводяться різноманітні заходи. Був проведений майстер – клас  з виготовлення оригінальної годівнички для птахів. Багато нового і цікавого про зимуючих птахів рідного краю дізнались вихованці переглянувши презентації «Птахи взимку», «Годівнички для птахів», «Що сьогодні на годівниці?», «Наша допомога  птахам взимку»,  ознайомились з основними правилами виготовлення годівниць для птахів, дізнались як  правильно підгодовувати птахів,  що можна покласти у годівничку. Юннати  виготовляють годівнички не тільки з дерева і фанери  але і з  підручних матеріалів:  пакетів з під соку і молока, пластикових пляшок  тощо.

       З настанням холодів в закладі розпочала  свою роботу майстерня з виготовлення  смаколиків для  птахів.  Наші   юннати активно  взялись до роботи. Діти   виготовляють  різноманітні   смаколики: «зернове печиво», «желатиново - зернове  печиво»,  яблучно - зернові кульки, вази з апельсинів  з зерном, цукерки із смальцю та зерна, намиста з гарбузового насіння та ін.

      Напередодні Свята Миколая  юннати  в  дендропарку закладу розвісили власноруч виготовлені годівнички та влаштували ялинку для птахів.  Діти   прикрасили  ялинки  виготовленими смаколиками,  намистом з гарбузового насіння, яблуками, гронами калини, горобини, качанами кукурудзи та ін.  І  птахи не забарились, частування  на  ялинках  прийшлись до смаку.  Діти з захопленням спостерігали за першими пернатими  відвідувачами.

      Юннати  пропонують  всім небайдужим  долучитись до доброї справи -  «Зроби годівничку - врятуй життя пташині». Потрібно допомогти  птахам пережити холодні і голодні зимові місяці, а навесні  і влітку вони віддячать, знищуючи шкідників у парках і садах.  Підгодовуючи  птахів, слід пам’ятати,  що  в годівничках завжди  має корм, його  потрібно класти щодня і бажано в однаковий час або майструвати  годівнички - автомати.  Це  допоможе сконцентрувати  пташок в одному місці і врятувати  їх від загибелі.

       Давайте всі разом збережемо пернатих друзів. Птахи взимку дуже сподіваються на нашу допомогу. Приєднуйтесь!

                                                                                Тетяна Ісакова, Ірина Цибульська, та  юннати Центру позашкільної освіти  



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних