Водохреща 2020 (ФОТО, ВІДЕО)

Дата: 19.01.2020 16:26
Кількість переглядів: 946

Фото без опису

Цьогоріч ківерчани проводили обряд купелі у водоймі міського Гідропарку. Там зібралося дуже багато людей – хтось хотів покупатися у крижаній воді, а хтось – подивитися на сміливців і, можливо, наступного року спробувати самому.

 

У нашому місті вже декілька років поспіль Водохреще святкується біля водойми, де збираються люди і спільним зануренням у воду підтверджують свою віру у цілющу силу Йорданської води.

На території Гідропарку вирувала святкова атмосфера: на імпровізованій сцені готувалися до виступу аматори Ківерцівського БК імені Михайла Ковальова, у польовій кухні закипав запашний чай, дівчата на столах розставляли смачну кутю, яку приготувала з душею і любов’ю ківерчанка Марія Сахарчук, та розкладали пироги з маком, а поряд знамениті кашовари Ігор Пєрін і Володимир Сахарчук чаклували над величезним казаном, у якому закипала смачна рибна юшка.

Тим часом людей ставало все більше і більше. І серед них можна було побачити молодих хлопців і зрілих мужчин з пакетами в руках, де вони мали рушники. Це були любителі пірнути у холодну-холодну воду. Всі чекали чудодійного дійства.

Отець Іван, настоятель Свято-Покровського собору, провів святкове Богослужіння та освятив воду у водоймі, благословив усіх присутніх на водохресне купання з побажанням здоровя і добра всім вірянам.

Духовне піднесення і заряд бадьорості, які витали у повітрі, для багатьох стали вирішальним фактором у прийнятті рішення пірнути в крижану воду. Щороку до відчайдухів зі стажем приєднуються сміливці-початківці.

І Водохрещенське дійство почалося – чоловіки, жінки, хлопці і дівчата сходили зі спеціально змайстрованого дерев’яного помосту по сходах, тримаючись за поручні, до води, пірнали і оновлені тілом і душею виходили на берег, де на них чекали родичі, друзі, щоб привітати.

Для тих, хто пірнав у крижану воду, були облаштовані місця для переодягання, а ще палало величезне вогнище, де можна було обігрітися.

Всіх учасників свята привітав міський голова Володимир Жгутов.

Він сказав, що Водохреще завершує цикл зимових свят і сьогодні, на думку вчених, всі позитивні іони притягуються до води, і хто пірне в неї, отримає заряд наснаги, бадьорості і радості. А ще Володимир Володимирович подякував від імені виконавчого комітету, депутатського корпусу Ківерцівської міської ради громадським організаціям, без яких це свято не змогло б відбутися, це – «Гідропарк+» (керівник Павло Косячніков) - за облаштування території,  «Станція Добра» (керівник Альона Максименко), яка долучилася до підготовки проведення свята, «Варта Громади» (керівник Володимир Сахарчук) - за спорудження помосту. Він наголосив, що в єдності наша сила, що ми єдина громада, та закликав поважати один одного.

На сцені продовжували лунати колядки, щедрівки, проводилися святкові конкурси.

А люди підходили і підходили, щоб омитися оновленою водою або просто цікаво провести своє дозвілля з сімєю, повеселитися.

Щоб запобігти надзвичайним ситуаціям і надати першу допомогу, упродовж усього часу біля водойми чергували рятувальники і медики, які слідкували за безпекою людей, як у воді, так і на березі.

Непомітною, але дуже важливою була участь у підготовці свята працівників Ківерцівського МВУЖКГ (керівник Богдан Крупник) та КП «Ківерціводоканал» (керівник Петро Антоненко), за що їм окрема подяка.

Водохрещенське дійство не з меншим розмахом відбулося і у селі Муравище Сокиричівського старостинського округу, яке для муравищан вже стало традиційним.

Мешканці та гості села Муравище після купелі частувалися свіжозвареними варениками, смаженими млинцями, рибою, бутербродами та іншими смаколиками, які готувалися відразу біля сільського ставка.

Приємно відзначити активну участь в організації дійства місцевого підприємця, мецената, депутата Ківерцівської міської ради Михайла Мелеха.

У святковому настрої і гарному гуморі муравищани провели свій вихідний день і відсвяткували Водохреще.

Хороші справи об’єднують людей, сприяють порозумінню та усвідомленню того, що кожен з нас - це маленька частинка громади, а всі ми – одне ціле.

>>>ФОТОГАЛЕРЕЯ<<<

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних