Щорічно 20 лютого українці вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні

Дата: 25.02.2020 10:56
Кількість переглядів: 473

Фото без опису

Щорічно 20 лютого українці вшановують пам'ять Героїв Небесної Сотні. 18-20 лютого 2014 року – ці трагічні дні і ночі змінили історію нашої держави і сьогодні продовжують змінювати українське суспільство.

Захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права людини під час Революції Гідності, Герої Небесної Сотні поклали своє життя на вівтар свободи та європейського майбутнього України. Вони повстали проти несправедливості на захист ідеалів демократії, громадянських прав і свобод, європейського майбутнього нашої країни. Вони були звичайними людьми - науковцями, програмістами, митцями, студентами, вчителями, підприємцями... І всі вони віддали найдорожче - життя, аби ми могли жити у новій, вільній та демократичній державі.

Українці мають завжди пам’ятати, що Герої Небесної Сотні віддали своє життя за можливість України рухатися вперед і бути європейською країною. Шість років пройшло з того часу, як перемогли гідність і свобода, а ми завжди маємо пам’ятати, яку високу ціну заплачено за цю перемогу, і нам потрібно зробити все, щоб така висока ціна була заплачена не дарма.

Жителі Ківерцівської громади 20 лютого зібралися у сквері Героїв Небесної Сотні на громадське віче «Українці пам’ятають – Україна не забуде!». На захід вшанувати пам’ять Героїв Небесної Сотні прийшли батько та брат Василя Мойсея, героя Небесної Сотні.

Біля пам’ятника Героям Небесної сотні зібралися представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, трудових колективів установ, підприємств, організацій, учасники Революції Гідності, учнівська молодь, громадськість Ківерцівської об’єднаної територіальної громади.

Бо не могли не зібратися в такий день жителі Ківерцівської ОТГ на цьому святому місці, не могли не згадати Василя Мойсея, Івана Тарасюка, Юрія Сидорчука – наших земляків, які загинули у Києві на Майдані. Вони вірили у перемогу добра над злом, правди над неправдою. Жили надією на краще майбутнє для своєї рідної землі, любов'ю до України, справжніми синами якої вони були, є і будуть.

Учасники заходу поклали квіти  до пам’ятника Героям Небесної Сотні та хвилиною мовчання вшанували їх пам’ять.

Завжди пам’ятати наших Героїв та цінувати їх подвиг заради кожного з нас закликав присутніх міський голова Володимир Жгутов. Зворушливий власний вірш про Героїв прочитала жителька міста Ківерці Галина Галюк. Спогадами про Героя Небесної Сотні Василя Мойсея поділився його брат Роман Мойсей.

Біля пам’ятника настоятель Ківерцівського благочиння, протоієрей Іван Семенюк у співслужінні з кліриком Свято-Покровського собору м. Ківерці Юрієм Трокуном та отцем Теодором Левом ЧСВВ Української греко-католицької церкви відправили спільну панахиду за загиблими на Майдані, за тими, хто віддав своє життя на Сході України, захищаючи кордони та цілісність нашої держави.  

Кожного з нас змінила Революція Гідності. Навчила бути небайдужими, брати на себе відповідальність і стояти за Україну до останнього подиху. Приклад тому – героїчний захист східних рубежів країни саме в ці лютневі дні, волонтерський рух, самопожертва в ім’я незалежності.

Українці завжди пам’ятатимуть, що саме завдяки Героям Небесної Сотні ми не втратили державність і маємо шанс щодня ставати кращими. Їх жертва не може бути марною. Кожен з нас має докладати зусиль, щоб жити в європейській сім’ї на рівні з іншими європейськими народами.

Будуючи нову державу, ми не забудемо, за що загинула Небесна Сотня. Для нас є святим обов’язком вшановувати Героїв!

Маємо гуртуватись довкола ідеї розбудови соборної і незалежної України, допомагати українському війську, активно і самовіддано працювати для зміцнення обороноздатності країни.

Низько схиляємо голови перед пам’яттю українських патріотів, які полягли смертю Героїв за Батьківщину. Віримо, що Україна переможе.

Слава Україні!

Слава Українському народові!

Вічна слава Героям Небесної Сотні!

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних