Організація навчального процесу в період карантину в загальноосвітніх закладах громади

Дата: 02.04.2020 13:59
Кількість переглядів: 758

Фото без опису

Шановні краяни, жителі Ківерцівської об’єднаної територіальної громади у зв’язку з продовженням карантинних заходів до 24 квітня 2020 року навчання у закладах загальної середньої освіти триватиме за дистанційною формою.

Перед педагогами постало чергове непросте завдання – як організувати продуктивний освітній процес дистанційно. Окрім офіційних рекомендацій від міністерства, є просте розуміння, що є навчальні плани, яким потрібно слідувати, а до кінця навчального року лишилось не так багато часу.

В умовах карантину вчителі працюють з учнями, що перебувають удома, шляхом використання технологій дистанційного навчання з урахуванням матеріально-технічних можливостей закладу освіти.

 3 урахуванням надзвичайної ситуації та загальнодержавних протиепідеміологічних заходів, а також в рамках реалізації права на автономію адміністрація закладу може запропонувати різні підходи щодо організації та обліку реалізації освітнього процесу, у тому числі здійсненого з використанням дистанційних технологій, коли вчитель знаходиться поза межами закладу освіти.

Тобто адміністрація закладу освіти може і має організувати, координувати та здійснювати контроль за виконанням вчителями освітніх програм. Наприклад, для здійснення обміну навчальними матеріалами можуть застосовуватися будь-які пристрої та інструменти, зокрема мобільний телефон, за допомогою якого можна організувати спільноту в соціальних мережах, мобільних додатках. Матеріали можна надсилати електронною поштою, розміщувати на вебсайті закладу загальної середньої освіти, зокрема відео-уроки або гіперпосилання на них.

Наші вчителі дистанційно працюють ще з перших днів карантину, освоюючи різні платформи.  А з 30.03.2020 року ми почали працювати в посиленому режимі, враховуючи розклад, регламент уроку і програму. Основні платформи на яких працюють вчителі – це Google Classroom, Е-schools, Viber, Skype де використовують різні програми для навчання.

Президент Володимир Зеленський анонсував проект «Всеукраїнська школа онлайн», за допомогою якого школярі навчатимуться на карантині, про це Зеленський заявив під час відеозвернення. За його словами, проект стартує наступного понеділка, 6 квітня, де в рамках проекту 40 педагогів з Києва на час карантину стануть вчителями для всієї України.

З понеділка, 6 квітня на 11-ти телеканалах України стартують онлайн-уроки для школярів України. Учні 5-11 класів на період карантину зможуть  вчитись просто у себе вдома.

Уроки будуть розпочинатись з 10-00 год до 12-00 год кожного дня з понеділка до п’ятниці. Також їх можна буде переглянути у записі на офіційних сторінках Міністерства освіти і науки України у Facebook та YouTube, розклад телеуроків можна знайти за посиланням:

https://erudyt.net/novini/novini-shkilnoi-osviti/11-telekanaliv-ukrainy-transliuvatymut-onlayn-uroky-dlia-shkoliariv-rozklad.html

Діти зараз більше, ніж зазвичай, потребують батьківської підтримки, очікують від батьків психологічної допомоги. Особливо це стосується старших школярів, адже їм додає тривоги й напруги невизначеність із ЗНО/ДПА. Тому зараз ми маємо бути дуже терплячими і обережними до себе і своїх дітей. Нажаль, ми з вами переживаємо не прості часи. Впевнена, що у здоров’ї, гідно пройдемо дані випробування. Але для того, щоб у нас все було добре, потрібно об‘єднати свої зусилля, можливо допомогти один одному, а основне навчитися комунікувати один з одним у незвичному режимі. 

 

Головний спеціаліст гуманітарного відділу 
Ківерцівської міської ради 
Роксолана Собуцька

 

Звернення директора ЗОШ I-III ст. № 3 Раїси Кубової

 

 

Звернення директора ОЗО "ЗЗСО І-ІІІ ст. №4 м.Ківерці" Василя Шпирука

 

Звернення директора Ківерцівської експериментальної школи Світлани Свиновей

 

Звернення заступника директора ЗОШ I- III ст. с Суськ Ірини Сорочук

 

Звернення директора Ківерцівської гімназії Людмили Кацевич

 

Звернення директора ЗОШ І-ІІ ст. с. Бодячів Ігора Шкарлатюка

 

Звернення директора ЗОШ І-ІІІ ст. №1 м.Ківерці" Світлани Люшук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних