Пошук

Інформація про розповсюджені способи незаконного заволодіння чужим майном з метою запобігання у майбутньому вчинення нових кримінальних правопорушень

Дата: 10.08.2020 14:58
Кількість переглядів: 368

МАНЕВИЦЬКА МІСЦЕВА ПРОКУРАТУРА ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ!

 

Шахрайство є доволі розповсюдженим способом незаконного заволодіння чужим майном. Винахідливість злочинців не знає меж і нові способи позбавити людину її грошей чи майна виникають постійно. Шахраї діють на вулиці, в інтернеті, по телефону і навіть приходять додому до жертви.

Найбільш популярним став вид шахрайства — «телефонний». Родичам «затриманого» телефонують нібито з поліції і повідомляють про те, що їхнього найближчого родича затримано за вчинення тяжкого злочину і він може отримати тривалий термін ув’язнення. Далі шахраї під виглядом правоохоронців пропонують позитивно вирішити питання за певну фінансову винагороду.

Шахраї телефонують на мобільний, ввечері або вночі, а також у вихідні та святкові дні (номер набирають найчастіше навмання). Питають, чи є син (чоловік, онук), якщо відповідь позитивна, то голос повідомляє, що його затримали працівники поліції або він потрапив у біду ( ситуація може бути найрізноманітніша).

Щоб не стати жертвою «телефонних шахраїв» потрібно знати наступне:

  1. Насамперед, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови телефонних шахраїв.
  2. Уточніть, у якому саме відділі поліції перебуває ваш син або родич, після чого передзвоніть в поліцію (телефон чергової частини «102») і перевірте інформацію, що є у Вас.
  3. Ніколи не називайте своїх близьких на ім’я. Попросіть людину, що представилася працівником поліції, назвати прізвище, ім’я, по батькові і дату народження затриманого «родича»
  4. Спробуйте, як найшвидше вийти на зв'язок тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які’ можуть бути поруч і підтвердити або спростувати те, що трапилося.

Якщо Ви або Ваші знайомі все-таки потрапили у ситуацію, коли незнайомі люди, представляючись працівниками поліції, вимагають у вас гроші за вирішення яких- небудь питань, негайно дзвоніть у поліцію. Цим Ви або убезпечите себе від шахраїв, або, якщо «вимагач» — справді працівник поліції,- допоможете очистити лави правоохоронних органів від випадкових людей.

Також в нашій області шахраї вигадали спосіб незаконного заволодіння майном (коштами) громадян.

Зокрема, від імені працівників прокуратури області у приймальні державних установ та організацій, а також приватних підприємців телефонують шахраї з проханням надати грошові кошти.

Маневицька місцева прокуратура звертається до громадськості, суб’єктів господарювання, керівників органів державної влади та місцевого самоврядування бути обачними, у випадку отримання подібних дзвінків від імені працівників органів прокуратури чи інших правоохоронних органів, в жодному разі не слід передавати (перераховувати, надсилати) гроші невідомим особам. Про подібні пропозиції, чи факти вчинення протиправних дій від імені працівників органів прокуратури області, негайно слід інформувати поліцію за номером телефону 102.

Прошу повідомити Ківерцівський відділ Маневицької місцевої прокуратури про здійснене інформування мешканців.

Перший заступник керівника місцевої прокуратури М. Дуднік


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних