Відлуння Другої світової

Дата: 18.08.2020 11:49
Кількість переглядів: 528

 

Фото без описуТак побудований світ, що люди у дні прийдешньому живуть, народжують дітей, сіють хліб, будують житло… Зрештою, просто ходять по землі, не знаючи достеменно, які таємниці минулого там сховані, якщо пам’яті від роду до роду не збережено, а людські цінності - зневажено. Так і ківерчанин Андрій Садовий був вражений тим, що на його подвір’ї, на глибині у кілька метрів, віднайшли вічний спочинок солдати Другої світової. Хто вони? Звідкіля? І скільки ще таких безневинних і безіменних душ, неоплаканих родиною та невідспіваних за християнським звичаєм, сховано у нашій українській землі?

На ці питання пробують знайти відповіді і власник обійстя, котрий будуючи водогін ненароком розворушив пам’ять про минуле, очевидців якого вже майже не залишилося на цім світі; і міська влада, і пошуковці із загону «Відродження» ГО «Історично-пошукового об’єднання «Невідомий солдат», очолюваного полковником Вадимом Дорофеєнком, і місцеві краєзнавці. Єдине, що нині вдалося встановити, то це, очевидно, рештки поранених бійців Червоної Армії з військового шпиталю, який знаходився у Ківерцях у період війни.

-  Пошукові роботи, на жаль, були дещо призупинені на час дії жорсткого карантину, зауважує Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов. - Проте нині відновлені. Коли буде завершено весь спектр робіт, включаючи максимально можливу ідентифікацію тіл, тоді рештки бійців поховають у братській могилі на Меморіалі слави. Пам’ять про людину має жити вічно. 

 

 

Додаткова інформація: https://suspilne.media/55491-volinanin-znajsov-ludski-restki-casiv-ii-svitovoi-vijni-kopav-transeu-sob-pidvesti-vodu/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних