З Днем незалежності, Україно!

Дата: 26.08.2020 09:10
Кількість переглядів: 750

 

Україна відзначила 29 День незалежності, воістину свій Великдень, свій день Воскресіння, свій день Відродження від «задушливих» імперських обіймів. Бо ж попри те, що це молода держава, вона має свою величну і давню історію, переплетену кривавими і трагічними стрічками. Незалежність і Воля – символ нашої нації, за які ставали на прю і віддавали свої молодечі життя найкращі сини і дочки твої, Україно.

 

Урочиста академія з нагоди Дня незалежності України відбулася й у Ківерцях, а локацією святкувань стала площа біля пам’ятника Великому Пророку й будителю нації – Тарасу Шевченку. Розпочалися урочистості з молитви за Україну. Вітали ківерчан з цим найбільшим для кожного українця святом очільники району та міста. Зокрема Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов зазначив:

- Для історії двадцять дев’ять років це - коротка мить, але для людини вона вміщає чималий відрізок життя, впродовж якого змінюється країна, змінюється й громада. Так на зорі незалежності Україна переживала велике піднесення патріотичного духу, яке тричі підіймало людей на Майдан. Але разом з тим у молодій країні, збудованій на імперських уламках, почався занепад економіки, що й відобразилося на добробуті кожного українця. Не оминуло це явище й Ківерець.

 Але час минає, відроджується країна, оновлюється й громада, запрацювали нові підприємства. Однак нове випробування випало на нашу країну – вже шість років триває російсько-українська війна, яка понівечила людські долі, тіла й душі; забрала тисячі невинних життів й завдає шкоди економіці. Проте ми вистоїмо й захистимо свою Україну, бо ми її любимо понад усе, бо вона у нас єдина! І ми завжди пам’ятатимемо тих земляків, хто загинув за свободу й незалежність нашої держави.

Ми з вірою у краще майбутнє дивимося вперед і запевняємо, що Ківерцівська об’єднана територіальна громада з гідністю використає історичний шанс, отриманий 23 грудня 2018 року, - стати сучасною і заможною громадою.

Голова Ківерцівської районної державної адміністрації Алла Гонтар у вітальному слові зауважила, що попри нарікання скептиків зміни на краще в Україні відчутні, зокрема на Ківерцівщині, попри всі історичні та економічні виклики, нині будуються дороги, сільські амбулаторії, школа та дитячий садочок, засіваються поля. «Тому дуже важливо нам, українцям, єднатися, - зазначила Алла Анатоліївна, - бо легше буде і боронити свою країну, і розбудовувати». До спільної праці заради розквіту України закликав і заступник голови Ківерцівської районної ради Віталій Протасюк.

Цього урочистого дня Ківерцівський міський голова відзначив кращих працівників у різних сферах діяльності та вручив Почесні грамоти. Серед нагороджених: начальниця управління праці та соціального захисту Ківерцівської РДА Валентина Розум; директорка НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» с. Словатичі Лариса Тимощук; директорка Ківерцівського відділення «Приватбанку» Алла Погрищук; приватний підприємець Андрій Солтисюк; група працівників Будинку культури ім. М. Ковальова у складі Юрія Сухарєва, Юлії Собуцької, Андрія Гундера, Андрія Максимюка; голова ГО «Молодіжний Альянс» Дмитро Хмілевський; заступниця директора ТзОВ «Тартак» Іоланта Смірнова; начальник Ківерцівської дистанції колії «Укрзалізниці» Михайло Скуда; начальниця відділу Ківерцівської філії Волинського обласного центру зайнятості Вікторія Грабчева. А голова спілки ветеранів АТО «Альфа» з нагоди Дня незалежності України вручив учасникам бойових дій Андрію Шевчуку та Роману Левчанюку медаль «За оборону рідної держави».

Творчі колективи Ківерцівського будинку культури ім. М. Ковальова подарувала жителям міста неповторні музичні вітання. Фінальним акордом урочистого святкування стало спільне виконання зведеним хором працівників будинку культури ім. М. Ковальова та хором собору Покрови Пресвятої Богородиці м. Ківерців під орудою Володимира Мартинюка Духовного Гімну України «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».

Організатори урочистої академії щиро завдячують всім, хто долучився, сприяв та взяв участь у підготовці й проведенні святкового дійства: Ігорю Дмитруку (ТзОВ «Ківерці метал»), ПП Оксані Лебідь, ПП Богдану Щербяку, Миколі Муравчуку (ТзОВ «Атлант-плюс»), депутатам Ківерцівської міської ради Юрію Косинцю та Петру Чайці.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних