Стихійна торгівля – потенційна небезпека для споживачів!

Дата: 30.09.2020 13:23
Кількість переглядів: 392

 

Фото без описуСтихійна торгівля в невстановлених місцях стала серйозною проблемою, адже створює недобросовісну конкуренцію з легальними суб’єктами господарювання, призводить до несплати податків, що своєю чергою впливає на наповнення бюджету, створює загрозу епізоотичного, епідемічного добробуту громади.

Попри те, що придбані з рук харчові продукти не відповідають санітарним нормам, люди часто ігнорують ці застереження, вважаючи, що такі продукти дешевші та й заощаджується час на відвідини ринку чи продовольчого магазину, провокують поширення стихійної торгівлі на вулицях населених пунктів громади. Відповідно до ст. 32, ст. 37 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», харчові продукти повинні відповідати вимогам законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.

Згідно із Законом України  «Про місцеве самоврядування» до компетенції сільських, селищних, міських рад належить встановлення відповідних до законодавства правил з питань благоустрою території населеного пункту, забезпечення в ньому чистоти та порядку, торгівлі на ринках, недопущення торгівлі в невстановлених місцях.

Шановні споживачі, інформуємо Вас, що стихійна торгівля – це торгівля фізичними особами без будь-яких відповідних документів, що гарантують безпечність та якість харчового продукту. Придбання товарів у місцях стихійної торгівлі, в умовах, які не відповідають санітарним вимогам, можуть обернутись лихом для Вас, ваших рідних і друзів.

Торгівля з рук у невстановлених місцях – це правопорушення, за яке передбачена відповідальність за статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді накладання штрафу, з конфіскацією товару або без неї. А статтею 164 цього кодексу передбачено відповідальність за порушення провадження господарської діяльності.

 

Начальник відділу капітального ремонту,
комунального господарства та майна
Ківерцівської міської ради Богдан Сурмик


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних