Пошук

Бібліотека – свідок і творець історії краю

Дата: 30.09.2020 15:54
Кількість переглядів: 533

 

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек у Ківерцях, у Центрі позашкільної освіти, відбулися урочистості, на яких запросили бібліотекарів Ківерцівської ЦБС, міських шкільних книгозбірень та бібліотеки медичного коледжу. Серед запрошених були й ветерани бібліотечної галузі та активні користувачі бібліотек, знані в районі дослідники-краєзнавці Іраїда Майданець та Григорій Павленко. Привітали винуватців свята очільники району – заступник голови Ківерцівської районної ради Віталій Протасюк та радник голови Ківерцівської райради Володимир Юрчук, заступник голови Ківерцівської райдержадміністрації Микола Цисюк та Ківерцівський міський голова Володимир Жгутов.

Зокрема Володимир Жгутов зауважив:

Ви зібралися востаннє такою великою родиною, адже внаслідок адміністративно-територіальної реформи буде розформовано Ківерцівський район, а отже відповідні зміни відбудуться й в структурі установ та організацій. Проте переконаний, що бібліотеки в процесі реформування не зазнають кількісних змін, лише якісних, адже книга завжди залишатиметься для людей першоджерелом духовного натхнення та безцінною скарбницею знань. Однак, вважаю, що книгозбірні, як установи, потребують негайних змін – осучаснення матеріальної бази та широкого запровадження інноваційних технологій в процес обслуговування.

Володимир Володимирович також відзначив багатолітню самовіддану працю бібліотекаря бібліотеки-філії с. Муравище Марії Михайлюк Почесною грамотою.

Директорка Ківерцівської ЦБС  Любов Михальчук презентувала увазі учасникам свята дослідницьку колективну працю бібліотекарів Ківерцівщини та місцевих краєзнавців «Бібліотека – свідок і творець історії краю» - про історію створення й розвитку книгозбірень на території нинішнього району. Ця історична розвідка містить надзвичайно захоплюючі дані від початку ХVІ століття й по нинішній час. Переднє слово до книги написала заслужена вчителька України, почесна членкиня Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Т.Г. Шевченка, кавалер ордена княгині Ольги Олеся Ковальчук. Також автором вступної частини видання є заслужений працівник культури, директорка обласної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки Людмила Стасюк.

Спогадами про надзвичайно копітку працю над пошуком даних про книгозбірню Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря поділилася краєзнавець Іраїда Майданець. А про роботу бібліотек у період другої половини сорокових років минулого століття розповів Григорій Павленко, пригадавши трагічний випадок у Жорнищах.  

Музичні вітання бібліотекарям з нагоди їхнього професійного свята подарували працівники будинку культури ім. М.П. Ковальова та викладачі Ківерцівської дитячої музичної школи.   



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.