Повідомлення про створення спостережної ради комунального підприємства Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради»

Дата: 29.12.2020 08:09
Кількість переглядів: 618

 

Ківерцівська міська рада Волинської області, відповідно до ст. 24 «Основ законодавства України про охорону здоров’я» та постанови КМУ від 27.12.2017р. №1077 «Про спостережну раду закладу охорони здоров’я та внесення змін до Типової форми контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я», повідомляє про намір створити спостережну раду комунального підприємства Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради» на наступній черговій сесії Ківерцівської  міської ради.Фото без опису

 

Ківерцівська міська рада проводить відбір представників громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють захист прав у сфері охорони здоров’я, професійного самоврядування у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції у члени спостережної ради комунального підприємства Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради», як наглядового органу закладу охорони здоров’я комунальної форми власності, що надає медичну допомогу вторинного рівня, з яким головним розпорядником бюджетних коштів укладено договір про медичне обслуговування населення.

 

Правова підстава проведення конкурсу: Рішення Ківерцівської  міської ради від 24.12.2020 року № 3/10 «Про намір створити спостережну раду при Комунальному підприємстві «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради» та затвердження Положення про спостережну раду комунального підприємства «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради», Постанова Кабінету Міністрів України від                                  27 грудня 2017 р. № 1077 «Про спостережну раду закладу охорони здоров’я та внесення змін до Типової форми контракту з керівником державного, комунального закладу охорони здоров’я», ст. 24 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я» від 19.11.1992 № 2801-ХІІ .

 

Повне найменування підприємства: комунальне підприємство «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради» (далі - Підприємство).

 

Юридичне та фактичне місцезнаходження Підприємства: 45201, Волинська область, м.Ківерці, вул.Філатова, 6.

 

Основною метою діяльності Підприємства є: забезпечення медичного обслуговування населення шляхом надання йому медичних послуг в порядку та обсязі, встановлених законодавством.

 

Правовий статус Підприємства:

Комунальне підприємство «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради» є юридичною особою публічного права.

 

Підприємство створене шляхом перетворення комунального закладу «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання» у комунальне підприємство «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання Ківерцівської районної ради» за рішенням Ківерцівської районної ради від 22 грудня 2018 року №30/18 «Про реорганізацію комунального закладу «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання» шляхом перетворення у некомерційне: Комунальне підприємство «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання Ківерцівської районної ради» та перейменоване у комунальне підприємство «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради» за рішенням Ківерцівської міської ради від 02.10.2020 року №23/38 «Про затвердження Статуту комунального підприємства «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради» у новій редакції».

 

Підприємство є правонаступником усього майна, прав та обов’язків комунального закладу «Ківерцівське районне територіальне медичне об’єднання».

 

Підприємство здійснює господарську некомерційну діяльність, спрямовану на досягнення соціальних та інших результатів без мети одержання прибутку, організовує свою діяльність відповідно до фінансового плану, затвердженого Засновником.

 

Статут Підприємства: затверджено у новій редакції рішенням Ківерцівської  міської ради Волинської області від 02 жовтня 2020 року № 23/38 Про затвердження Статуту комунального підприємства Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради у новій редакції.

 

Мета діяльності спостережної ради: сприяння реалізації права громадян на участь в управлінні охороною здоров’я.

 

Основні напрямки діяльності та структури спостережної ради відображені в «Положенні про спостережну раду комунального підприємства «Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради» , затвердженому рішенням Ківерцівської  міської ради Волинської області від 24 грудня 2020 року № 3/10.

 

Персональний склад спостережної ради буде затверджуватись на черговій сесії Ківерцівської міської ради Волинської області у кількості не більше ніж 15 чоловік, серед них:

  • один представник власника закладу охорони здоров’я;
  • представники виконавчого органу відповідної місцевої ради - від однієї до чотирьох осіб;
  • депутатів місцевих рад (за згодою) - від однієї до двох осіб;
  • представників громадськості та громадських об’єднань, діяльність яких спрямована на захист прав у сфері охорони здоров’я, організацій, що здійснюють професійне самоврядування у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції (за згодою), - від однієї до восьми осіб (по одному представнику).

 

Члени спостережної ради повинні відповідати наступним вимогам:

  • бездоганна ділова репутація;
  • відсутність реального або потенційного конфлікту інтересів, що може вплинути на об’єктивність і неупередженість прийняття рішень спостережною радою, зокрема відсутність трудових відносин із закладом охорони здоров’я;
  • наявність професійних знань, вищої освіти, досвіду роботи у сфері охорони здоров’я, зокрема захисту прав пацієнтів;
  • відсутність непогашеної судимості.

 

Громадські об’єднання, діяльність яких спрямована на захист прав у сфері охорони здоров’я, організації, що здійснюють професійне самоврядування у сфері охорони здоров’я та/або у сфері запобігання корупції, повинні протягом 10 робочих днів з дати розміщення інформації на офіційному веб-сайті Ківерцівської  міської ради Волинської області надіслати міській раді пропозиції щодо включення своїх представників до складу спостережної ради.

 

Пропозиції щодо кандидатур до складу спостережної ради комунального підприємства Ківерцівська центральна лікарня Ківерцівської міської ради» подавати до виконавчого комітету Ківерцівської  міської ради за адресою: 45200, Волинська обл., м. Ківерці, вул. Шевченка, буд. 14  (заступнику міського голови Лисюку В.) протягом 10 робочих днів з моменту оприлюднення повідомлення разом з відповідними документами, що підтверджують повноваження представників на їхнє членство у спостережній раді.

 

Пропозиції приймаються протягом 10 робочих днів з моменту розміщення інформації на офіційному веб-сайті Ківерцівської  міської ради Волинської області :  https://kivrada.gov.ua/

 

Інформація для довідок за телефоном (050-089-3178)

Е-mаіl: kivertsirada@gmail.com

Відповідальна особа за прийом документів – Лисюк Віктор Володимирович

 

Розгляд заяв претендентів і доданих до них документів щодо відповідності встановленим вимогам відбудеться на засідання конкурсної комісії. Про дату та час засідання комісія повідомляє на офіційному веб-сайті Ківерцівської  міської ради Волинської області.

 

Для проведення рейтингового голосування та опрацювання його результатів комісія забезпечує підготовку бланка для голосування в електронній формі (далі - електронний бюлетень) та розміщає його на офіційному веб-сайті Ківерцівської  міської ради Волинської області.

 

Рейтингове голосування за кандидатів у члени спостережної ради здійснюється шляхом заповнення електронних бюлетенів. В електронному бюлетені зазначаються в алфавітному порядку прізвища усіх кандидатів від громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування. Електронний бюлетень для голосування заповнюється шляхом обов’язкового виставлення кандидатам від громадськості, громадських об’єднань та організацій, що здійснюють професійне самоврядування, рейтингових балів від 1 до 5. Кожен з рейтингових балів виставляється лише один раз незалежно від кількості включених до електронного бюлетеня кандидатів. Електронний бюлетень, заповнений з порушенням зазначених вимог, є недійсним.

 

 

 

Міський голова

 

Олександр Ковальчук


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних