Міський голова Олександр Ковальчук взяв участь у засіданні Ради розвитку громад та територій

Дата: 25.02.2021 17:54
Кількість переглядів: 1042

 

Фото без описуГолова Волинської обласної державної адміністрації Юрій Погуляйко, голова Волинської обласної ради Григорій Недопад, Луцький міський голова Ігор Поліщук та Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук були запрошеними сьогодні, 25 лютого, до столиці та мали честь взяти участь у засіданні Ради розвитку громад та територій, яку проводив Президент Володимир Зеленський.
Засідання проходило з метою остаточного завершення процесу децентралізації.
Необхідно внести зміни до Конституції України щодо відносин між центральними та місцевими органами влади, а також ухвалити законодавство про місцеві референдуми та стосовно самоврядування у міських громадах для завершення децентралізації. Про це заявив Президент Володимир Зеленський під час засідання Ради розвитку громад та територій у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30».
Глава держави наголосив, що децентралізація нарешті не імітується, а реально втілюється у життя. Він зазначив, що рівень життя, безпеки, здоров’я, освіти, комфорту й добробуту українців залежить від рівня взаємодії між органами влади.

Володимир Зеленський нагадав, що вже запроваджено нову систему районів, впорядковано розподіл повноважень між районами та громадами – громади отримали кошти, повноваження та ресурси, зокрема земельні. Водночас центральна влада продовжує масштабну програму «Велике будівництво», щоб створити в кожній області України сучасну інфраструктуру – дорожню, освітню, медичну, спортивну, культурну, туристичну тощо.

Другим важливим завданням Глава держави назвав розробку та ухвалення нормативних актів, які врахують специфіку самоврядування у міських громадах і дадуть містам імпульс та можливості для розвитку.

«Третє завдання – розробити й ухвалити законодавство про місцеві референдуми. Це посилить вплив громади на діяльність місцевої влади та ухвалення ключових рішень саме на місцях. Ми маємо вийти на остаточну формулу управління на місцевому рівні: громади – вирішують, люди – впливають, і разом з державою – контролюють», – наголосив Президент.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних