Пошук

Загиблому на Сході Ігорю Скірі виповнилося б сьогодні 60 років

Дата: 08.03.2021 15:22
Кількість переглядів: 1048

 

Хай вічна пам’ять буде на землі. Сьогодні мало б виповнитись 60 років старшому лейтенанту Збройних Сил України, учаснику російсько-української війни  Ігорю Антоновичу Скірі , який загинув на Сході.

Міський голова Олександр Ковальчук відвідав місце поховання загиблого учасника бойових дій, нашого земляка Ігора Скіри та вшанував  пам’ять про нього хвилиною мовчання.

Довідково: 
Скіра Ігор Антонович народився 8 березня у місті Ківерці Волинської області, в сім’ї лікарів, його батько Антон Павлович – заслужений лікар, мати – Лілія Миколаївна – лікар-педіатр. Виховувався Ігор разом з сестричками Оксаною та Оленою в родині з патріотичними цінностями.

Закінчив Ківерцівську ЗОШ №4, 1983-го – український інститут інженерного водного господарства, здобув професію інженера, в часі навчання закінчив військову кафедру.

У 2014 році, коли розпочалось військове протистояння на Сході України, Ігор Антонович  покинув високооплачувану роботу, повернувся додому та записався добровольцем на військову службу. Незважаючи на 20 років роботи в Російській Федерації він відмовився від російського громадянства та весь вільний від роботи час проводив вдома зі сім’єю, в рідному краї.

9 січня 2015 року старший лейтенант Ігор Антонович у віці 53 роки пішов на фронт у складі 2-го батальйону 14 окремої механізованої бригади (м.Володимир-Волинський) командиром інженерно-саперного взводу. Його основний девіз був «Ворог не пройде». На всі вмовляння родини залишитись та не ризикувати життям відповідав твердо: «Я козак та повинен оберігати Україну. Ви тут піклуйтеся про внучечок, а я буду обороняти кордон, щоб ворог не пройшов і ви жили спокійно під мирним небом. Якщо я не піду, то піде молодий хлопець, в якого дружина та дітки».

На службі старший лейтенант Ігор знову ж таки проявив себе як справжній професіонал. Бойовий командир батальйону розповів про його фахову майстерність сапера, який умів так замінувати підходи до передніх рубежів військових позицій ЗСУ, що ніякий ворог не міг підійти непоміченим.

Життя Героя обірвалося у віці 54 роки 23 грудня 2015 року під містом Мар’янка Красногорівського району у Донецькій області від кульового поранення в голову. Поховали Ігоря в рідному місті Ківерці, провести в останню путь та підтримати родину зійшлися сотні ківер чан, обабіч доріг по яких несли руну, стояли з запаленими свічками та лампадками учні шкіл та жителі міста.

Головними цінностями Ігор Антонович вважав патріотизм, чесність, справедливість та любов до родини. Ігор завжди був надійною опорою для своєї родини, найбільше обожнював своїх двох онучок Настю та Марійку.

27 липня 2017 року Ігорю Антоновичу було присвоєно (посмертно) звання Почесний громадянин міста Ківерці.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.