Тематична літературно-музична композиція приурочену до дня народження Тараса Григоровича Шевченка «І досі в римах Заповіту – Шевченко знову ожива»

Дата: 09.03.2021 16:28
Кількість переглядів: 897

 

Фото без описуСьогодні, 9 березня з нагоди відзначення 207-ї річниці від дня народження великого поета, художника і національного героя України Тараса Григоровича Шевченка відбулося покладання квітів до пам’ятного знаку міським головою Олександром Ковальчуком та начальником організаційного відділу Маріанною Семенюк. До пошанування духовного батька української нації долучились перший заступник міського голови Ігор Роганов, заступник міського голови Юрій Тананайський, заступник міського голови Віктор Лисюк, керівники відділів, установ, вчителі та громадськість.

Далі учасники заходу були запрошені на тематичну літературно-музичну композицію приурочену до дня народження Тараса Григоровича Шевченка «І досі в римах Заповіту – Шевченко знову ожива», яку підготували артисти будинку культури ім. Михайла Ковальова, дитячої музичної школи та центру позашкільної освіти.

Під час літературно-музичної години звучали твори великого поета «Устань Тарасе» у виконанні НАА народної пісні «Перевесло» (керівник: Тамара Скарвінко), «За байраком, байрак» у виконанні хорової групи НАА пісні і танцю «Барвінок» (керівник: Оксана Поян), «Наш отаман Гамалія» у виконанні НА вокального ансамблю «Волиняни» (керівник: Андрій Максимюк), літературну композицію виконували вихованці театральної студії «Мельпомена» ЦПО (керівник:Валентина Гоменюк), «Садок вишневий коло хати» у виконанні ансамблю сопілкарів КДМШ (керівник: Володимир Мартинюк), «Защебетав соловейко» у виконанні НА фольклорного ансамблю «Толока» (керівник: Лідія Кузьміч), «Не тополю високую» у виконанні Юлії Собуцької та Андрія Максимюка, «Така її доля» у виконанні НА чоловічого квартету «Жайвір» (керівник Микола Бортнік), «Спи Тарасе» у виконанні НАА народної пісні «Перевесло» (соліст: Андрій Максимюк, керівник:Тамара Скарвінко).

Також, по закінченню заходу, до слова було запрошено голову товариства «Просвіта» ім. Т.Г.Шевченка, директора ЦБС Любов Іллівну Михальчук, яка висловила свою повагу великому генію Тарасу Григоровичу Шевченку і закликала молодь громади вивчати вірші та цікавитись творчістю улюбленого поета поколінь.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних