27 березня 2021 року о 16 годині біля Ківерцівського краєзнавчого музею буде висаджено садженець, взятий зі старої груші,  що росте в садибі Косачів у Колодяжному

Дата: 25.03.2021 13:35
Кількість переглядів: 670

 

Фото без опису27 березня 2021 року о 16 годині біля Ківерцівського краєзнавчого музею буде висаджено садженець, взятий зі старої груші,  що росте в садибі Косачів у Колодяжному. Автор цієї ініціативи - відомий садівник, співзасновник журналу-каталогу «СонцеСад» Остап Михаць, який подав ідею саме таким чином  увічнити пам'ять про родину Косачів та Лесю Українку у різних місцях, які вони відвідували, а також популяризувати ім’я та творчість  великої поетеси та письменниці  у локальних громадах.

Місто Ківерці нерозривно пов’язане з історією залізничної станції, яка стала вузловою наприкінці ХІХ століття.  Ймовірно, родина Косачів і, власне Леся Українка, неодноразово відвідували її, прямуючи до садиби у Колодяжному. Адже про перебування поетеси на Ковельщині у 1900-1907 роках свідчать  чимало історичних джерел. 

У зв’язку з відзначенням 150-річчя від дня народження великої поетеси, ця акція отримала поширення  у різних музейних та культурних установах Волині, Рівненщини та Житомирщини. Ківерцівський музей  підтримав цю ініціативу і запрошує на урочисте висадження «Лесиної груші» усіх небайдужих жителів міста і громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних