«Нам цим дихати»

Дата: 01.04.2021 16:03
Кількість переглядів: 599

Фото без опису

«Нам цим дихати» — соціальний проєкт, який покликаний поширити серед людей знання про те, чому спалювати сухе листя та бур'ян — це шкідливо, та популяризувати інші методи спалюванню.

 За старою-доброю звичкою на весні та восени мешканці населених пунктів починають прибирати присадибні ділянки та городи. Завершується прибирання спалюванням сухого листя та інших рослинних решток. Крім цього, через збільшення попиту на пластикову тару, до органічного сміття додають ще й пляшки, пакети та інший мотлох, таким чином, у повітря вивільняються мікрочастинки диму, а також низка канцерогенних сполук.

Фото без опису

Внаслідок спалювання листя в повітря виділяються важкі метали, канцерогени, бензопірен, чадний газ, діоксини. Бензопірен може провокувати захворювання на рак у людини, а чадний газ зв’язується із гемоглобіном крові та блокує постачання кисню до тканин організму. Спалюючи сухі залишки рослинності, люди часто не замислюються над тим, до яких наслідків це може призвести. А загрози чималі і пов’язані вони не лише з забрудненням ґрунтів чи загибеллю тварин і птахів, які гніздяться у траві, а перш за все мають шкідливий вплив на здоров’я і життя людей.

Фото без опису

www.mepr.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних