Пошук

Провели захід для засуджених на тему «Відновне правосуддя для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення»

Дата: 06.04.2021 15:11
Кількість переглядів: 1074

 

Фото без опису06 квітня 2021 року у приміщенні Ківерцівського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» діяв мобільний консультаційний пункт та був  проведений прийом засуджених в тому числі неповнолітніх порушників, за рішенням суду до яких застосовано кримінальні покарання та адміністративні стягнення. 

Метою є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності. Вирішення поставлених завдань можливо лише за умови комплексного розгляду проблемних питань клієнтів, адже лише після всебічного їх вивчення можна фокусувати свою діяльність на усунення  причин та умов скоєння ними правопорушень.

Тому начальником відділу «Ківерцівське бюро правової допомоги» Ольшевською Вірою спільно з начальником сектору Ківерцівського  районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» Захарчук Ольгою був проведений захід для засуджених в тому числі неповнолітніх порушників на тему «Відновне правосуддя для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення», де було акцентовано увагу що головною метою програми відновного правосуддя для неповнолітніх це максимально раннє виведення дітей із кримінального процесу та ресоціалізації їх у суспільне життя. Це новий, сучасний підхід до реагування на протиправну поведінку та вчинення злочинів. Він враховує баланс інтересів громади, потерпілої особи та правопорушника. Адже, як свідчить практика, суворе покарання не є запорукою того, що така людина виправиться. Саме тут шанс надає «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину».

На завершення зустрічі присутнім особам, які перебувають на обліку було обговорено реалізацію конституційних прав громадян на вільне розпоряджання своєю власністю та створення прозорих умови для набуття у власність земельних ділянок сільськогосподарського призначення громадянами відповідно до призначення Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

Засудженим були проведені індивідуальні бесіди, роз’яснювався порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу», суб’єктів права на БВПД, роздані буклети з контактними даними Ківерцівського бюро правової допомоги, Луцького місцевого центру з надання БВПД та Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області на тему «Присвоєння кадастрового номера земельній ділянці», «Встановлення меж земельної ділянки», «Припинення та поновлення договору оренди землі», «Земельний податок для фізичних осіб»

Ківерцівське бюро правової допомоги



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних