ДО УВАГИ ОДЕРЖУВАЧІВ ПЕНСІЇ, ДЕРЖАВНОЇ ДОПОМОГИ, СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ: змінено порядок виплати й доставки пенсії та грошової допомоги

Дата: 19.04.2021 14:26
Кількість переглядів: 588

 

Фото без описуДО УВАГИ ОДЕРЖУВАЧІВ ПЕНСІЇ, ДЕРЖАВНОЇ ДОПОМОГИ, СУБСИДІЙ ТА ПІЛЬГ: змінено порядок виплати й доставки пенсії та грошової допомоги.

Кабінет Міністрів України схвалив постанову «Про додаткові заходи щодо організації виплати і доставки пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів у межах України». 

Постановою передбачено, що з 1 вересня 2021 року виплата пенсій та грошової допомоги здійснюватиметься через поточні рахунки уповноважених банків для всіх одержувачів, крім:

- людей з інвалідністю І групи,
- осіб, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування та потребують постійного стороннього догляду,
- осіб, які досягли 80-річного віку,
- одержувачів державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Особи з вищезазначених категорій отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через надавача послуг з виплати та доставки пенсій, грошової допомоги за місцем проживання одержувачів, відібрану на конкурсі, або через обраний самостійно банк з числа уповноважених.

Звертаємо увагу одержувачів державної допомоги, пільг та житлової субсидії, які ще не обрали собі уповноважений банк, про необхідність це зробити до 1 вересня 2021 року.

У разі, якщо до 1 вересня 2021 року одержувач не визначить для себе уповноважений банк, то рахунок йому (крім осіб з окремих категорій, зазначених вище) буде відкрито в уповноваженому банку, визначеному Кабінетом Міністрів України, за зверненням органів Пенсійного фонду України або органів соціального захисту. Людина зможе в будь-який момент змінити уповноважений банк за власним бажанням.

Уповноважені банки за бажанням одержувачів надаватимуть послуги з виплати пенсій та грошової допомоги з доставкою.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних