Пошук

8 травня 2021 року в м. Ківерці на Меморіальному комплексі «Вічної Слави» відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 09.05.2021 00:13
Кількість переглядів: 970

 

8 травня 2021 року в м. Ківерці на Меморіальному комплексі «Вічної Слави» відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Урочистим покладанням квітів до пам’ятника Невідомому солдату розпочато скорботний захід, в якому взяли участь керівники міста , військовий комісар, депутати, керівники та представники підприємств, установ, організацій, учасники АТО, духовенство, жителі та гості Ківерцівської громади.

Ведуча урочистого мітингу доносила до присутніх священну пам’ять про героїв, що полягли на фронтах Другої світової війни.

Із закликом до всіх присутніх пам’ятати про подвиг героїв минулої страшної війни звернулись голова міської ради Олександр Ковальчук, військовий комісар Тарас Семенчук та директор краєзнавчого музею Оксана Сущук.

- Багато років віддаляють нас від тих подій, але ми пам’ятаємо і завжди будемо пам’ятати неоціненний подвиг ветеранів війни - як приклад патріотизму, мужності та справжньої любові до рідної землі, - відзначив Олександр Миколайович у своєму виступі.

Хвилюючим і проникливим був музичний супровід та майстерне виконання тематичних творів артистами та солістами БК ім. Михайла Ковальова.

Учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували тих, хто віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі.

По завершенню урочистостей настоятель Свято-Покровського собору, протоієрей Іван Семенюк та клірик собору протоієрей Юрій Трокун відправили панахиду по загиблих воїнах у тій страшній і великій війні.

Мітинги-реквієми відбулися також і в кожному старостинському окрузі Ківерцівської громади.

По закінченню урочистостих заходів міський голова Олександр Ковальчук спільно із своїм заступником Юрієм Тананайським та військовим комісаром Тарасом Семенчуком відвідали ветеранів нашої громади, щоб особисто висловити свою шану та вдячність за їхні подвиги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.