У ГРОМАДІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ПАМ`ЯТІ ЖЕРТВ ПОЛІТИЧНИХ РЕПРЕСІЙ

Дата: 17.05.2021 09:48
Кількість переглядів: 617

 

Фото без описуВ Україні щороку у третю неділю травня відзначається День пам'яті жертв політичних репресій.

Заступники міського голови Юрій Тананайський та Віктор Лисюк вшанували пам`ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам політичних репресій.

«В цей день ми знову згадуємо жертв політичних репресій, які загинули від рук сталінських катів. Ми згадуємо тих, хто був ув’язнений у концтаборах або засланий у далекі безлюдні землі. Згадуємо знищених радянською владою священиків та віруючих. Згадуємо розкуркулених селян, розстріляну інтелігенцію, закатованих патріотів»,- зазначив Юрій Володимирович.

«Сьогодні жодних таємниць, замовчувань та викривлень у питаннях, які стосуються політичних репресій немає і не може бути.

Тому ми повинні всі разом, як єдиний український народ, відновлювати свою історичну пам’ять. Ми повинні досліджувати свою правдиву історію і свідчити про неї перед майбутніми поколіннями та світом. Розкриття правди про страшні злочини минулого – один з найкращих способів вшановувати пам’ять жертв політичних репресій.

З кожним роком залишається все менше живих свідків того лихоліття. Наш обов'язок - берегти їхні спогади, передавати нащадкам правду про минуле, гідно вшановувати загиблих» - додав Віктор Володимирович.

Також за активну життєву та громадянську позицію, вагомий особистий внесок у патріотичне виховання молодого покоління, а також з нагоди Дня пам`яті жертв політичних репресій було нагороджено Почесною грамотою з виплатою одноразової матеріальної допомоги:

  • Качинську Орисю Володимирівну;
  • Волинюка Анатолія Васильовича;
  • Луцюк Любов Петрівну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних