Ківерцівська громада отримала від благодійників пожежний автомобіль

Дата: 14.06.2021 16:47
Кількість переглядів: 1077

 

Фото без описуПродовжуючи добру традицію співпраці з шведською благодійною організаціїєю “Філіппус”, Ківерцівська територіальна громада, за сприяння міського голови Олександра Ковальчука, отримала від шведського мецената Руне Графстрома спеціальний пожежний автомобіль «SKANIA 280».

У середу, 9 червня, на площі біля приміщення пожежної частини в м. Ківерці відбулася зустріч представників міської ради, ківерцівських вогнеборців  та ВОБФ «Філіппус-Луцьк». Благодійники урочисто передали Ківерцівській територіальній громаді пожежного автомобіля з належним обладнанням, комплектами пожежного спорядження  та помпою.

Попри свій вік авто в гарному стані. Пожежна машина заїхала на територію України, як гуманітарна допомога. Незабаром її  мають розмитнити і безкоштовно зареєструвати. Пробіг пожежної машини невеликий. Авто використовувалось для практичних відпрацювань та тренувань шведських рятувальників. Помпу під час пожеж зможуть використовувати для гасіння вогню, а під час злив чи підтоплень - для відкачування води.

Секретар міської ради Оксана Баранович щиро подякувала меценатам  та підкреслила, що подароване авто буде передано Тростянецькому старостинському округу. Адже, для сільської місцевості надзвичайно важливо вчасно і якісно отримати допомогу, аби врятувати людське життя та майно.

Начальник 6 ДПРЧ 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Волинській області Андрій Кузьмов зазначив, що при створенні нового Тростянецького пожежно-рятувального підрозділу, рятувальники зможуть виїжджати на ліквідацію пожеж на території громади одразу при отриманні виклику, не гаючи дорогоцінних хвилин при порятунку людського майна та не чекаючи рятувальників з міста.

Міський голова Олександр Ковальчук повідомив, що у рамках співпраці, Тростянецька громада отримала два автомобіля швидкої допомоги.  Шведські меценати два роки тому пообіцяли ще й пожежне авто. Тепер ми отримали потужну техніку, яка готова виконувати усі дії за призначенням. Автомобіль підвищеної прохідності вкрай потрібний для сільської місцевості відтепер служитиме ківерцівській громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних