У КІВЕРЦЯХ ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ ПРАПОРА УКРАЇНИ ТА РОЗГОРНУЛИ НАЙДОВШИЙ СТЯГ ГРОМАДИ

Дата: 23.08.2021 16:20
Кількість переглядів: 1344

 

Фото без опису23 серпня, напередодні Дня Незалежності України, у місті Ківерці відзначили День Державного Прапора України.
Свято розпочалося з проведення урочистої акції «Розгорни найдовший стяг громади», що організоване Ківерцівською міською радою. Мета даного заходу - з’єднати дві частини міста жовто-блакитним стягом, що пролягав через залізничний міст. Довжина прапора становила 90 метрів і стала рекордною для Ківерцівської громади. Участь у акції взяли учні, вчителі, директори шкіл та усі бажаючі жителі громади.
"Найбільше, що зараз необхідно Україні – це єднання. Це прапор єднання, тому ми сьогодні усі на цій акції. Це наша Україна, це наша держава. Це, дійсно, вислів: Україна – понад усе!", – сказала ініціатор акції, начальник відділу організаційної роботи Ківерцівської міської ради Семенюк Мар’яна.
Усіх бажаючих було запрошено пройтися під стягом на площу Чорновола для проведення подальших урочистостей.
Під звуки Державного Гімну України синьо – жовтий стяг підняли на вершину військовослужбовці районного військового комісаріату.
З вітальним словом до учасників заходу звернулися міський голова Олександр Ковальчук та директор краєзнавчого музею Оксана Сущук. «Цей день є одним з найбільш знакових свят в історії України. Ставлячись з повагою до державних символів України, ми віддаємо дань пам'яті героїчного минулого країни, шануємо непорушний зв'язок часів і спадкоємність поколінь, дбайливо зберігаємо культурні традиції українського народу», - промовив міський голова Олександр Миколайович.
Хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх хто віддав своє життя за волю нашої держави, хто став на захист рідної землі і загинув на східних рубежах України.

Патріотичні твори виконали учасники художньої самодіяльності будинку культури ім. М.П.Ковальова: солісти Андрій Максимюк, Сергій Лесик, Лідія Кузьміч, вокальне чоловіче тріо «Соколи», керівник Микола Данилюк. Танцювальні номери виконували: народний театр танцю «Зорецвіт» ЦПО (керівник Марія Щербатюк), зразкова студія танцю «Браво» БК (керівники: Андрій Гундер та Людмила Максимчук).

По закінченню заходу представники влади спільно із громадськістю взяли участь у покладанні квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні, пам’ятника Тараса Шевченка та пам’ятника Борців за волю та свободу України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних