Пошук

ЯК В КІВЕРЦІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДСВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 26.08.2021 12:35
Кількість переглядів: 1263

 

Попри несприятливі погодні умови багато жителів громади зібралося вчора в будинку культури ім. М.П.Ковальова на святковому концерті, аби відзначити державне свято – День Незалежності України.

Адже, це пам’ять про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися за її незалежність. Боролися за те, щоб наша держава була вільною, квітучою, могутньою країною, в якій житимуть щасливі і заможні люди. Кращі сини та доньки України за це борються і сьогодні на передовій, відстоюючи державний суверенітет країни, власне право жити на рідній землі.

Урочиста академія з нагоди 30-ї річниці Дня Незалежності розпочалася з виконання пісенного твору про Україну, Гімну України та виступу міського голови Олександра Ковальчука, який привітав усіх присутніх з величним святом та вручив Подяки Ківерцівської міської ради. До нагородження були запрошені: Косинець Лідія Кирилівна, Стецькович Іван Іванович, Мяло Олександр Валерійович, Комариця Степан Петрович, Завальний Артур Євгенійович, Грудзевич Тетяна Олександрівна, Блеянюк Тетяна Павлівна, Мосійчук Сергій Олександрович, Павловська Людмила Борисівна, Космина Ігор Євгенійович.

Також з вітальним словом та Подячними листами виступив помічник народного депутата України Ірини Констанкевич Віктор Лисюк.

На протязі концертної програми творчі колективи будинку культури та центру позашкільної освіти дарували музичні та танцювальні композиції, від яких віяло патріотизмом, мужністю та гордістю за свій рідний край та неньку Україну.

Також під час концерту, було презентовано короткометражний відеоролик про жителя нашої громади Ярослава Окапінського, єдиного на Волині легкоатлета за весь час участі України у світових змаганнях, який в період з 24 серпня по 5 вересня 2021 року представлятиме область на Паралімпійських іграх у Токіо (Японія).

По закінченню концерту о 18.00 годині відбулася акція "Синхронна всесвітня молитва за Україну", в рамках якої українці по всьому світу одночасно виконували молитву за свою країну, з метою об'єднати українців зі всієї України та всього світу, одночасно виконавши духовний гімн України "Боже, Великий Єдиний". Акція відбулася з благословення благочинного Ківерцівського Деканату, настоятеля Свято-Покровського собору протоієрея Івана Семенюка, клірика Свято-Миколаївського храму Андрія Кондратюка, настоятеля костелу Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ Олександра Іванка та пароху костелу Пресвятого Серця Ісуса отця Кшиштофа Орліцького.

Під час святкування у холі приміщення будинку культури ім. М.П.Ковальова педагоги Центру позашкільної освіти презентували тематичні фото-зони з акцентами автентики та національного колориту та проводили майстер-класи виготовленні та проведені, виставку-ярмарок робіт та виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Талановиті люди презентували виготовлені власними руками, віночки, прикраси для волосся, мило ручної роботи, хустинки та багато іншого.

Молодіжна рада при Ківерцівській міській раді провели національну арт-подію «Молодь inUA». Метою проєкту було навчити творити зміни через мистецтво та гуртувати людей у своїй громаді.
Також цього дня кожен міг долучитися до інтерактивної акції зі створення карти України, прикріпивши до неї жовту та блакитну квітку.

Попри те, що у зв’язку з несприятливою погодою, організаційний комітет міської ради був змушений відмінити ряд заходів та дійств і значно скоротити святкову програму, свято все ж таки вдалося. Дякуємо усім хто долучився до святкування Дня Незалежності України у Ківерцівській громаді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.