Пошук

У ЖУРАВИЧАХ ЗБУДОВАНО НОВИЙ СУЧАСНИЙ МЕДИЧНИЙ ЗАКЛАД

Дата: 15.09.2021 08:54
Кількість переглядів: 874

 

У рамках робочої поїздки до Ківерцівської громади голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко спільно із заступницею Людмилою Тимощук проінспектували новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селі Журавичі.

Медичний заклад збудовано «з нуля» за кошти державної субвенції місцевим бюджетам на розвиток сільської медицини. Будівельні роботи на об’єкті були розпочаті у 2020 році, а вже в цьому році будівництво завершилось. Загальна вартість робіт склала понад 8 млн гривень, з яких 300 тис гривень – кошти місцевих бюджетів.

Відтак, сьогодні у селі Журавичі постала сучасна амбулаторія, яка не лише покращила інфраструктуру села. Відтепер медичний персонал буде працювати у комфортних мовах, а місцеві жителі зможуть отримувати більш якісні медичні послуги.

Слід зазначити, що наразі амбулаторія повністю готова обслуговувати мешканців Журавич та навколишніх сіл. За кошти субвенції заклад також оснащений медичним обладнанням, у т.ч. телемедичним (на суму 102,9 тис грн) , а також цьогоріч придбано службовий автотранспорт для медичних працівників (вартістю 492,5 тис грн). Відтак, на наступному тижні тут зможуть приймати перших пацієнтів.

Оглянувши приміщення, голова облдержадміністрації відмітив високий рівень виконання будівельних робіт. Просторі кабінети, сучасне внутрішнє оздоблення приміщень, елементи інклюзії та електричні панелі для обігріву – це не весь перелік того, що зроблено в медичному закладі.

Не менш значимим є те, що у будівлі передбачене помешкання для медичного персоналу (дві кімнати, кухня та санвузол). Наразі в амбулаторії працює один лікар, але тут матимуть змогу працювати 2 лікарі, що значно покращить якість та оперативність надання медичних послуг.

«Хочу сказати, що в державі все робиться для того, щоб якісна медицина стала доступною як для жителів великих міст, так і маленьких сіл, – зазначив Юрій Погуляйко. – Загалом на Волині за рахунок державної субвенції на розвиток сільської медицини за два роки збудовано 22 амбулаторії, ще 15 – реконструйовано».

Тож очільник області подякував усім причетним до будівництва такого потрібного медичного закладу та побажав медичним працівникам і жителям села міцного здоров’я та благополуччя в родинах.

У свою чергу, як зауважив Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук, за кошти міського бюджету планують здійснити благоустрій території навколо амбулаторії. До слова, старе приміщення колишньої АЗПСМ, за словами Олександра Ковальчука, планують переобладнати під соціальне житло.

Перебуваючи з робочим візитом у Ківерцівській громаді очільник області оглянув також відкриті цьогоріч спортивний комплекс та дитячий майданчик у селі Тростянець. Сучасний великий стадіон з біговими доріжками, трибунами, роздягальнями та душовими. А ще тут є тенісний корт, поля для занять баскетболом, волейболом і тенісом.

Очільник області був приємно вражений сучасною спортивною інфраструктурою у сільській місцевості, а відтак, відмітив належну роботу Ківерцівського міського голови щодо співпраці з місцевим бізнесом на благо жителів села. Адже, за словами Олександра Ковальчука, стадіон та дитячий майданчик – це справжній подарунок для громади від місцевих підприємців, які, окрім того, що справно сплачують податки, ще й дбають за добробут села та постійно долучаються до розбудови його інфраструктури.

Передрук Управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.