Пошук

З нагоди 30-річчя набуття чинності Конвенцією ООН про права дитини  в ЗОШ І-ІІІ ст. 3 м. Ківерці старшокласникам провів урок прокурор

Дата: 27.09.2021 20:01
Кількість переглядів: 636

 

З нагоди 30-річчя набуття чинності Конвенцією ООН про права дитини в ЗОШ І-ІІІ ст. 3 м. Ківерці  старшокласникам провів урок прокурор.
 
27 вересня 2021 року прокурор Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури Сергій Янковський, а також головний спеціаліст відділу "Служба у справах дітей" Ківерцівської міської ради та її виконавчого комітету Інна Тетюрко, в рамках просвітницьких заходів, завітали до учнів 11- х класів ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 м. Ківерці та розповіли дітям про їхні права.

Захід відбувся з нагоди 30-річчя набрання чинності для України Конвенцією ООН про права дитини – світовою конституцією для дітей, яка гарантує кожній дитині право на свободу, особисту недоторканість, захист гідності та найкраще забезпечення її інтересів.

Хлопці та дівчата активно відповідали на питання, мали можливість отримати фахові відповіді на те, що цікавило їх. 

Розповідаючи старшокласникам  про права дітей, Сергій Олександрович також поінформував школярів про повноваження ювенальних прокурорів, про можливість повідомляти про порушення своїх прав державні органи, які забезпечують контроль за їх дотриманням, про вільний доступ до правосуддя та захист від дискримінації і всіх форм насильства.

Підсумовуючи урок прокурор Ківерцівського відділу наголосив:

Надіюсь, що діти навчаться не тільки повідомляти про порушення своїх прав, а також, поваги до права інших, керуючись високими моральними цінностями, не порушуватимуть Закону. Адже всі мають не тільки права, але й несуть відповідальність за скоєні вчинки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.