Пошук

У КІВЕРЦІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕНЬ ЗАХИСНИКА ТА ЗАХИСНИЦІ УКРАЇНИ

Дата: 21.10.2021 11:09
Кількість переглядів: 1350

 

День захисника та захисниці України — свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва та Днем утворення УПА.

В Ківерцівській громаді в цей день відбулася низка заходів, за участі школярів мешканців та гостей.

Розпочалися заходи з покладання квітів до пам’ятника Героїв Небесної Сотні, пам’ятника Борцям за волю України та меморіального комплексу героям АТО в міському парку.

Декан Ківерцівського деканату ПЦУ настоятель Свято-Покровського храму, протоієрей Іван Семенюк відслужив панахиду за загиблими на Сході земляками, під час якої зі словами вдячності за подвиг захисників України звернувся до присутніх членів родин загиблих.

Пам’ять про побратимів, загиблих на полі бою, тих, кого не дочекалися додому рідні, хто поклав своє життя заради захисту України, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Міський голова Олександр Ковальчук звернувся до присутніх, висловивши свою глибоку шану родинам загиблих учасників АТО Ківерцівської громади та вручив фінансову допомогу членам сімей загиблих Героїв України.

«Життя кожної людини безцінне, - зазначив Ківерцівський міський голова Олександр Ковальчук. – А те, що зробили ці воїни, - справжній подвиг, бо вони першими стали на захист України! Вони пішли у Вічність зі славою воїна-захисника і назавжди залишаться у пам’яті вдячного українського народу».

Після покладання квітів святкова частина заходів відбувалася на вулиці біля будинку культури ім. М.П.Ковальова.

Територія була прикрашена тематичними фото зонами, завдяки талановитим працівникам Ківерцівського ЦПО.

Ківерцівський краєзнавчий музей презентував виставку «А козацька слава не вмре, не загине!» у якій представленні цінні експонати часів Козаччини, історії повстанського руху та інформаційні банери про мешканців громади, які загинули на Сході України під час бойових операцій.

Усі хто завітав на свято мали змогу зігрітися гарячим чаєм з казана, скуштувати солодкої випічки та почастувати смачною шурпою, яку готував особисто міський голова Олександр Ковальчук.

Також під час святкування проходив конкурс найкращого малюнку на тему «Захисники нашої країни». Малюнки дітей навчальних закладів Ківерцівської громади були представлені на мольбертах, а усі хто завітав на свято, шляхом таємного голосування міг обрати найкращий для себе.

Переможцем у конкурсі став малюнок, який виконували учні з Ківерцівської школи 3 і в подарунок отримали подарунковий сертифікат у канцелярський магазин.

Усі учасники отримали солодкі заохочення та грамоти від міського голови за участь у конкурсі.

Чудовим подарунком для присутніх став святковий концерт у виконанні колективів Ківерцівського будинку культури ім.М.П.Ковальова.

Кожен народ оспівує свою землю, захищає і славить свою країну. Цього дня зі сцени звучало чимало пісень про мужність, відвагу та любов до рідної України у виконанні солістів будинку культури.

На закінчення свята лунала гучна дискотека для жителів та гостей громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.