Відбулася Міжнародна наукова конференція «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини»

Дата: 03.11.2021 09:59
Кількість переглядів: 623

 

Фото без опису29-30 жовтня відбулася Міжнародна наукова конференція «Олика в європейській історії: відтворення історико-архітектурної спадщини», у якій взяли участь  понад 50 науковців, реставраторів,  політиків, музейних працівників, співробітників туристичного сегменту і не лише з України, а й з Литви та Польщі.

Організатори заходу, Волинська обласна рада, Волинська обласна державна адміністрація, Генеральне Консульство Республіки Польща у Луцьку, Волинський краєзнавчий музей, Волинський національний університет імені Лесі Українки, Луцький національний технічний університет, доклали чимало зусиль, щоб конференція була не лише науковим заходом, а й можливістю для залучення широкого кола спеціалістів різних галузей, які працюють у напрямку збереження популяризації культурної спадщини, для вироблення спільного бачення і концепції створення та розвитку унікальної культурної дестанації в регіоні.

Це була неймовірна нагода представити на заході культурно-освітній, науково-дослідний та туристичний потенціал Ківерцівського краєзнавчого музею, а саме:

  • У фондах Ківерцівського музею є чимало експонатів та матеріалів, які розповідають про маловідомі сторінки історії Олики, замку Радзивілів та їх зв'язок з об’єктами культурної спадщини, розташованими на території  Ківерцівської громади. Включення цих елементів до загальної стратегії розвитку туристичного потенціалу Олики, сприятиме розвитку музею, як установи, та залучення його до побудови потенційних туристичних маршрутів.
  • Знайомство, наведення контактів та взаємодій сприятимуть обміну досвідом, а також налагодженням співпраці між співробітниками музею та різногалузевими фахівцями. Зокрема, вдалося домовитися з генеральним директором Національного науково-дослідного реставраційного центру України – п. Світланою Стрєльніковою про  проведення експертизи предметів художньо мистецьких колекцій Ківерцівського музею та включення їх до списку предметів, які потребують невідкладної реставрації та консервації (усі роботи проводяться за кошти державного бюджету). Також налагоджені контакти з польськими істориками, яких дуже зацікавили наукові розробки  музею, неодмінно стануть запорукою тісної співпраці та можливістю професійного зростання співробітників, а залучення фахівців Луцького національного технічного університету до вирішення нагальних потреб музею стосовно введення новітніх технологій  у представлені колекцій, дозволить установі відповідати сучасним запитам і членів громади, і потенційних туристів.
  • Отримана інформація неодмінно стане у нагоді  в подальшому плануванню діяльності музею, зокрема  реальній та  майбутній грантовій діяльності, залученню інвестицій, що стане запорукою розвитку Ківерцівської громади.

Отож, висловлюємо вдячність усім організаторам міжнародної конференції , а особливо  депутату Верховної Ради України Ірині Констанкевич, під патронатом якої відбувся захід, за надану можливість  взяти участь у ньому  та щиро надіємось, що це покладе початок тісній співпраці у напрямку реалізації історико-культурних проектів, спрямованих на збереження історико-культурної спадщини Волині та Ківерцівщини зокрема.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних