ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ТАРИФУ НА ПОСЛУГИ З ПОВОДЖЕННЯ З ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ (ВИВЕЗЕННЯ РІДКИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ АВТОМОБІЛЬНИМ ТРАНСПОРТОМ), ЩО НАДАЮТЬСЯ КІВЕРЦІВСЬКИМ КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНИХ МЕРЕЖ «КІВЕ

Дата: 17.11.2021 12:20
Кількість переглядів: 367

Фото без опису

                             Шановні  споживачі!

 

 На виконання п.2 розділу ІІорядку інформування споживачів  про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказу Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018р. №130 КП «Ківерціводоканал» доводить до відома споживачів, що має намір підвищити тариф на послуги з вивезення рідких побутових відходів автомобільним транспортом, що надається КП «Ківерціводоканал».

 

      Загальний розмір планового тарифу становить 121,57 грн. за 1м.куб. рідких нечистот.

 

      Обґрунтування причин зміни тарифу:

 

      Тариф на послуги з вивезення рідких побутових відходів піднімався 01.12.2014р. згідно рішення виконавчого комітету Ківерцівської міської ради від 05.11.2014р. №138. На протязі 2016р.-2021рр. проводились коригування тарифу на зміну мінімальної заробітної плати, цін  на  паливно-мастильні матеріали, запчастини.  На сьогоднішній день діє коригований тариф на послугу з вивезення рідких побутових відходів  для всіх категорій споживачів, який був затверджений рішенням виконавчого комітету Ківерцівської міської ради від 31.03.2021р. №33 та введений в дію  23.04.2021р.

 

     Розрахунок тарифу був здійснений відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України про «Про затвердження порядку  формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами» від 26.07.2006р. №1010.

 

      В результаті зміни оплати праці, цін  на паливно-мастильні матеріали, запчастини, що мають постійний характер та не залежать від господарської діяльності підприємства, виникає необхідність зміни тарифу.

 

      Так у плановому  2022році мінімальна заробітна плата буде становити 6500грн.  на відміну від мінімальної заробітної плати  у 2021році 6000грн., збільшення на 9%.

 

        Зросла ціна на зріджений нафтовий газ. В діючому  тарифі становить 12,29грн. за 1л, на даний час  14,99грн. за 1л., збільшення на 22%.

 

        Саме ці складові тарифу значно збільшують витрати підприємства на надання послуг з вивезення рідких побутових відходів.

 

        Невідповідність діючих тарифів на послугу з вивезення рідких побутових відходів  їх фактичні  собівартості  несе за собою нестачу обігових коштів, що надходять від реалізації наданих послуг.

 

        Окрім того, необхідність зміни тарифу зумовлена обов’язковістю  включення прибутку в склад тарифу згідно Закону України «Про ціни та ціноутворення».

 

       Розрахунковий (плановий) тариф для всіх категорій споживачів :

 

Діючий тариф з ПДВ       Планово економічно        Рівень підвищення тарифів

грн./м.куб.                       обґрунтований тариф з                     грн.                 %

з 23.04.2021р.              ПДВ грн./м.куб. з 01.01.2022р.

 

        80,30                                             121,57                                41,27            51

 

 

      Зазначений тариф на послугу з вивезення рідких побутових відходів заплановано ввести в дію  з 1 січня 2022р.

 

     Просимо всіх споживачів розрахуватись за спожиті послуги до введення в дію нових тарифів.

 

     Зауваження та пропозиції щодо планових тарифів від усіх категорій споживачів приймаються на протязі  7 календарних днів з дати оприлюднення за адресою: м. Ківерці, вулиця Лізи Чайкіної,9, телефон 0503785044.

 

Проєкт рішення Про встановлення тарифу на послугу поводження з побутовими відходами (вивезення рідких побутових відходів автомобільним транспортом), що надаються комунальним підприємством «Ківерціводоканал»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних