ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО НАМІР ЗДІЙСНИТИ ЗМІНУ ТАРИФУ НА ПОСЛУГИ З ПОВОДЖЕННЯ З ПОБУТОВИМИ ВІДХОДАМИ (УТИЛІЗАЦІЇ РІДКИХ ПОБУТОВИХ ВІДХОДІВ НА ПОЛІ ФІЛЬТРАЦІЇ), ЩО НАДАЮТЬСЯ КІВЕРЦІВСЬКИМ КОМУНАЛЬНИМ ПІДПРИЄМСТВОМ ВОДОПРОВІДНО-КАНАЛІЗАЦІЙНИХ МЕРЕЖ «КІВЕРЦІВОД

Дата: 17.11.2021 12:32
Кількість переглядів: 327

Фото без опису

                             Шановні  споживачі!

 

        На виконання п.2 розділу ІІорядку інформування споживачів  про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказу Міністерства регіонального розвитку будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018р. №130 КП «Ківерціводоканал» доводить до відома споживачів, що має намір підвищити тариф на послуги з утилізації  рідких побутових відходів на полі фільтрації, що надається КП «Ківерціводоканал».

 

      Загальний розмір планового тарифу становить 18,11 грн. за 1м.куб. рідких побутових відходів.

 

      Обґрунтування причин зміни тарифу:

 

      Тариф на послуги з утилізації рідких побутових відходів на полі фільтрації  піднімався 01.01.2016р. згідно рішення виконавчого комітету Ківерцівської міської ради від 08.12.2015р. №144. На протязі 2017р.-2021рр. проводились коригування тарифу на зміну мінімальної заробітної плати, цін  на  паливно-мастильні матеріали.  На сьогоднішній день діє коригований тариф на послугу з утилізації рідких побутових відходів на полі фільтрації , який був затверджений рішенням виконавчого комітету Ківерцівської міської ради від 31.03.2021р. №32 та введений в дію  23.04.2021р.

 

     Розрахунок тарифу був здійснений відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України про «Про затвердження порядку  формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами» від 26.07.2006р. №1010.

 

      В результаті зміни оплати праці, цін  на паливно-мастильні матеріали, що мають постійний характер та не залежать від господарської діяльності підприємства, виникає необхідність зміни тарифу.

 

      Так у плановому  2022році мінімальна заробітна плата буде становити 6500грн.  на відміну від мінімальної заробітної плати  у 2021році 6000грн., збільшення на 9%.

 

        Зросла ціна на дизельне паливо. В діючому  тарифі становить 17,92грн. за 1л, на даний час  22,50грн. за 1л., збільшення на 26%.

 

        Саме ці складові тарифу значно збільшують витрати підприємства на надання послуг з утилізації  рідких побутових відходів на полі фільтрації.

 

        Невідповідність діючих тарифів на послугу з утилізації  рідких побутових відходів на полі фільтрації  їх фактичній  собівартості  несе за собою нестачу обігових коштів, що надходять від реалізації наданих послуг.

 

        Окрім того, необхідність зміни тарифу зумовлена обов’язковістю  включення прибутку в склад тарифу згідно Закону України «Про ціни та ціноутворення».

 

       Розрахунковий (плановий) тариф для всіх категорій споживачів :

 

Діючий тариф з ПДВ       Планово економічно        Рівень підвищення тарифів

грн./м.куб.                       обґрунтований тариф з                     грн.               %

з 23.04.2021р.              ПДВ грн./м.куб. з 01.01.2022р.

 

        5,60                                             18,11                                12,51             223

 

 

      Зазначений тариф на послугу з утилізації рідких побутових відходів  на полі фільтрації  заплановано ввести в дію  з 1 січня 2022р.

 

     Просимо всіх споживачів розрахуватись за спожиті послуги до введення в дію нових тарифів.

 

     Зауваження та пропозиції щодо планових тарифів від усіх категорій споживачів приймаються на протязі  7 календарних днів з дати оприлюднення за адресою: м. Ківерці, вулиця Лізи Чайкіної,9, телефон 0503785044.

 

Проєкт рішення Про встановлення тарифу на послугу поводження з побутовими відходами (утилізації рідких побутових відходів на полі фільтрації ), що надаються комунальним підприємством «Ківерціводоканал»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних