Пошук

В загальноосвітньому закладі міста відбувся захід "Дитинство без жорстокості та насилля"

Дата: 24.11.2021 16:39
Кількість переглядів: 1052

 

У рамках проєкту "Боротьба з насильством щодо дітей України" та з нагоди Всеукраїнської акції "16 днів проти насильства" 24 листопада 2021 року з учнями 9-х класів ЗОШ І-ІІІ ст.N3 м. Ківерці проведено профілактичний захід щодо запобігання насильства.

Прокурор Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури Сергій Янковський, спільно з головним спеціалістом відділу "Служба у справах дітей" Ківерцівської міської ради та її виконавчого комітету Інною Тетюрко, поінформували старшокласників, що таке цькування, дали поради як уникати булінгу та яка відповідальність передбачена за нього.

Обговорено проблеми насилля, жорстокості у підлітковому середовищі та їх наслідки. Юнакам та дівчатам розповіли як діяти та до кого можна звернутися в ситуації, коли ти став жертвою цькування.

Також підліткам повідомили, яка відповідальність чекає на булерів. Вони роз’яснили учням, що таке булінг, його основні прояви, форми, хто найчастіше стає жертвами таких дій та попередили, до яких наслідків може привести замовчування дитиною факту вчинення відносно неї фізичного та морального насилля.

Прокурор підкреслив, що не можна закривати очі навіть на найменший прояв цькування, адже розібратися з ситуацією можна лише спільними зусиллями, якщо вчасно звернути на неї увагу.

Під час зустрічі, представник служби у справах дітей закликала підлітків ніколи не замовчувати про випадки цькування у школі, негайно інформувати шкільного психолога, вчителя, батьків, службу у справах дітей, або телефонувати за номером 0 800 500 335 на Національну "гарячу лінію" з питань протидії насильству та захисту прав дитини.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.