В загальноосвітньому закладі міста відбувся захід "Права дитини в Україні"

Дата: 16.12.2021 14:29
Кількість переглядів: 604

 

Фото без описуУ рамках Всеукраїнського тижня права 14 грудня 2021 року з учнями 9-х та 7- х класів гімназії № 1 м. Ківерці проведено інформаційний захід "Права дитини в Україні".

Прокурор Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури Сергій Янковський, спільно з головним спеціалістом відділу "Служба у справах дітей" Ківерцівської міської ради та її виконавчого комітету Інною Тетюрко, поінформували старшокласників про міжнародні законодавчі акти, в яких проголошені соціальні і правові принципи, що стосуються захисту і благополуччя дітей. Окрему увагу учнів зосередили на Конвенції ООН про права дитини, яка вважається світовою конституцією для дітей. Розповіли про основні законодавчі акти України, прийняття яких спрямоване на забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, медичну допомогу, соціальний захист та всебічний розвиток.
Сергій Олександрович поінформував старшокласників про державні інституції та міністерства, які покликані відповідати за дотримання прав дитини в Україні. Розповів про повноваження і напрями діяльності  правоохоронних органів, прокуратури, суддів та представників  Служби у справах дітей, способи захисту прав дітей.
Під час зустрічі школярі усвідомили важливість таких документів як Декларація прав дитини, Конвенція про права дитини, зрозуміли особливості роботи державних установ у сфері захисту прав дітей.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних