Війна завжди пов’язана з різними формами насильства

Дата: 17.06.2022 14:16
Кількість переглядів: 431

Фото без опису

Масові вбивства та зґвалтування, насильницьке вивезення людей, у тому числі дітей, за кордон, викрадення людей, роз’єднання сімей, втрачене та зруйноване майно, втрата доходів – це та реальність, з якою зараз зіштовхнулось українське суспільство.

Одними із найбільш вразливих категорій населення в такій ситуації – є жінки, діти, особи з інвалідністю, особи похилого віку та інші.

Відповідно до статті 1 Закону України «Про соціальні послуги», а також Порядку організації надання соціальних послуг, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 червня 2020 року № 587, до осіб/сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, належать особи/сім’ї, які не можуть самостійно подолати негативний вплив цих обставин, в тому числі зумовлених шкодою, заподіяною бойовими діями, збройним конфліктом, тимчасовою окупацією тощо.

На базі КУ «Центр надання соціальних послуг Ківерцівської міської ради», який знаходиться за адресою: 45201, Волинська обл., м. Ківерці, вул. Соборності, 6а (тел. 21 502), з дотриманням правил конфіденційності, особи, постраждалі від воєнних дій (перебували в полоні, зазнали експлуатації, сексуального насильства, торгівлі людьми), можуть безкоштовно отримати комплекс соціальних послуг, зокрема - інформування, консультування,  соціального супроводу та  інші.

Спеціалісти Центру, відповідно до вимог чинного законодавства, проводять оцінювання потреб осіб/сімей з дітьми у соціальних послугах, визначають методи соціальної роботи, забезпечують соціальну та психологічну підтримку постраждалих.

Крім того, відповідно до інформації Мінсоцполітики України, постраждалі від експлуатації та/або насильства  за ознакою статі, зокрема від сексуального насильства, пов’язаного з військовим конфліктом, можуть отримати комплексну медичну та психологічну допомогу (консультації медичних спеціалістів, різні обстеження, лікування) в Реабілітаційному центрі Міжнародної організації з міграції МОМ (м. Київ). Для влаштування до Реабілітаційного центру громадянам, які цього потребують, необхідно звернутись на гарячу лінію Представництва МОМ в Україні за телефоном: - 527;  - 0 800 505 50. Прийом дзвінків здійснюється щодня з   8.00 до 20.00 год.

 

                                                

      КУ «Центр надання соціальних послуг Ківерцівської міської ради»


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних