КІВЕРЦІВСЬКА ГРОМАДА УВІЙШЛА В ДВАНАДЦЯТКУ "НАЙПРОЗОРІШИХ" ГРОМАД УКРАЇНИ ЩОДО ЗВІТУВАННЯ ПРО ГУМАНІТАРНУ ДОПОМОГУ

Дата: 29.07.2022 13:35
Кількість переглядів: 541

 

Фото без описуГО “Цегрін” та ДП “Прозорро” презентували ініціативу українських місцевих громад щодо публічного звітування про отриману та розподілену гуманітарну допомогу.

Ініціатива “Доброчесні міста” — проект відкритого звітування про гуманітарну допомогу міст, яке можна побачити публічно завдяки онлайн-інструментам, розробленим “Прозорро”. Побачити як розподіляється гуманітарна допомога в громадах можна на спеціальному розділі в “Прозорро”

https://bit.ly/zvituvannya_hromad

Прозорість та підзвітність використання гуманітарної допомоги, яка надходить від західних партнерів та українців, є критично важливими для місцевого самоврядування.

Саме міста та громади напряму опікуються допомогою тимчасово переселеним особам та людям, які постраждали від агресії росії.

Ініціатива “Доброчесні міста” — ідея самих громад, які чудово розуміють, що відкритість та підзвітність означає довіру власної громади та довіру партнерів в Україні та за кордоном.

Це особливо важливо сьогодні, коли російська пропаганда розповсюджує фейки про викрадення гуманітарної допомоги і намагається знизити темпи постачання допомоги українським громадам.

Це ще більш важливо завтра, коли прозорість звітування буде запорукою посилення міжнародної допомоги, яка необхідна для відбудови громад.

Станом на сьогодні ініціатива об’єднала 12 міст, меморандум про її створення є відкритим, і до неї можуть долучатися інші громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних