День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2022 12:19
Кількість переглядів: 457

 

Фото без опису29 серпня український народ в жалобі, соняхом пам’яті, схиляє голову перед тими, хто загинув в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за Батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію. Тоді, під час виходу сил АТО з оточення, російське керівництво порушило домовленості і ворожі збройні сили впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Таке віроломне вбивство кваліфікується міжнародним гуманітарним правом як воєнний злочин.

 Смертельний для наших захисників “зелений коридор” пролягав через поля із соняшниками. Саме під ними сотні українців поклали свої життя на вівтар свободи. Тож символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.

Згадуючи героїчний супротив полеглих побратимів, їхню жертовність в ім’я майбутнього вільної України, правди і справедливості, пам’ятаймо також і про те, яким тернистим був шлях нашого народу до омріяної свободи, скільки поколінь борців за волю полягли в нерівних боях.

Пам'ятна дата набула особливого значення цього року, оскільки відбувається за умов повномасштабного вторгнення росії. Вона, вже не ховаючись, оголосила війну нашій країні, назвавши її "спеціальною військовою операцією".

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив про те, що у розв’язаній рф війні вже загинули дев’ять тисяч захисників України. Ми всі у вічному боргу перед матерями й батьками за те, що вони виростили мужніх і сміливих патріотів. І схиляємося перед дітьми, які втратили батьків.

Згадаймо кожного, хто віддав своє життя за Україну молитвою, добрим словом… Господь відкрив перед ними двері раю, бо пішли вони на небо нескореними... Серед цих Ангелів Небесних й герої нашої територіальної громади: Камінський Маріс Айдинович, Карпюк Андрій Миколайович, Степанов Дмитро Михайлович, Курука Сергій Іванович, Михайленко Віталій Ігорович, Волос Андрій Олександрович, Бондар Олександр Вікторович, Мельничук Віктор Миколайович, Ясан Юрій Володимирович, Скіра Ігор Антонович, Назаревич Андрій Васильович, Чахрайчук Павло Степанович, Слобожан Вадим Едуардович,  Ференці Василь Іванович, Чахрайчук Павло Степанович, Мірчук Віктор Васильович, Максимчук  Віктор Васильович, Позняковський Олександр Миколайович, Воронюк Владислав Васильович.

Вічна пам'ять! Слава Героям!

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних