НАСТАВНИЦТВО НАД ДІТЬМИ-СИРОТАМИ ТА ДІТЬМИ, ПОЗБАВЛЕНИМИ БАТЬКІВСЬКОГО ПІКЛУВАННЯ

Дата: 19.10.2022 14:26
Кількість переглядів: 249

 

Найкращий спосіб зробити дітей хорошими
 - це зробити їх щасливими
О.Уальд
 

Фото без описуУ більшості з нас на певних етапах нашого життя обов’язково був позитивний досвід спілкування зі значущими людьми: учителями, тренерами, керівниками. Ці люди вплинули на наш вибір цінностей, життєві принципи, а також вчинки. Вони стали для нас прикладами, порадниками і просто друзями, допомагаючи і підтримуючи в пошуку індивідуальних життєвих цілей. Саме з метою пошуку таких турботливих дорослих друзів для дітей,  які виховуються в державних закладах, в Україні  активно впроваджується наставництво.

Наставник це – повнолітня дієздатна особа, яка здійснює діяльність з надання дитині, яка проживає у закладі для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, іншому закладі для дітей, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя.

 

Наставництво це – добровільна безоплатна діяльність наставника з надання дитині, яка проживає у закладі для дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування, іншому закладі для дітей, індивідуальної підтримки та допомоги, насамперед у підготовці до самостійного життя.

 

Наставництво здійснюється в індивідуальній формі однією повнолітньою дієздатною особою над однією дитиною.

 

Метою наставництва є підготовка дитини, яка проживає у закладі, до самостійного життя шляхом розвитку її фізичного, духовного та інтелектуального потенціалу, впевненості у власних силах, формування культурних і моральних цінностей.

 

Основними завданнями наставництва є:

  • визначення та розвитку здібностей дитини, реалізації її інтересів у професійному самовизначенні;
  • надання дитині доступної інформації про її права та обов’язки;
  • формування у дитини практичних навичок, спрямованих на адаптацію її до самостійного життя, зокрема щодо вирішення побутових питань, розпорядження власним майном та коштами, отримання освітніх, соціальних, медичних, адміністративних та інших послуг;
  • ознайомлення дитини з практиками суспільного спілкування та подолання складних життєвих ситуацій;
  • сприяння становленню дитини як відповідальної, успішної особистості;
  • формування у дитини навичок здорового способу життя.

Наставником може бути повнолітня дієздатна особа, яка є громадянином України та пройшла курс підготовки з питань соціальної адаптації дітей та їх підготовки до самостійного життя.

Наставники допомагають дітям відчути себе особистістю, визначити інтереси та здібності, визначитися з професією. Вони  вибудовують моральні цінності, вчать робити вибір, вирішувати повсякденні проблеми та спілкуватися з людьми. Наставник стає другом для дитини, який залишається і після того, як дитина вийде із дитячого будинку. Тож, аби допомогти цим дітям, ми маємо об’єднати усі зусилля. Адже важливо вирішувати  не лише їх матеріальні потреби, а і моральні.

Якщо Вас зацікавила інформація і Ви бажаєте стати наставником, то за детальною інформацією звертайтесь до  КУ «Центр надання соціальних послуг Ківерцівської міської ради», за адресою: вул. Соборності, 6а, м. Ківерці, тел. 2-15-02, е-mail:kivertsi.tercentr@gmail.com


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних