Проведено зустріч прокурора Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури Сергія Янковського з учнями 8-10 класів Ківерцівських гімназій № 5 та № 1, ліцею № 4

Дата: 07.11.2022 12:25
Кількість переглядів: 464

 

Фото без описуЗ метою підвищення рівня правової культури і правосвідомості серед дітей міських шкіл проведено зустріч прокурора Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури Сергія Янковського та головного спеціаліста "Служби у справах дітей" Ківерцівської міської ради Інни Тетюрко  з учнями 8-10 класів Ківерцівських гімназій №5 та №1, ліцею №4.

З старшокласниками обговорено проблему підвищення рівня злочинності серед неповнолітніх, наголошено на самостійному прийнятті відповідальних рішень і критичного аналізу складних ситуацій. Учням роз'яснено важливість неухильного дотримання вимог кримінального законодавства України, Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Активне обговорення викликало питання особливостей кримінальної відповідальності неповнолітніх за вчинення кримінальних правопорушень, тенденції вчинення злочинів неповнолітніми.

У ході бесіди прокурор детально зупинився на особливостях та підставах кримінальної відповідальності неповнолітніх, захисту їх прав, попередивши учнів про наслідки кримінальних правопорушень та розповів, як уникнути втягнення у злочинну діяльність, що нерідко відбувається під негативним впливом дорослих співучасників злочинів.

Школярі були зацікавлені бесідою з працівником прокуратури та служби у справах дітей, в ході якої ставили безліч питань, на які отримали вичерпні відповіді.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних