ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ: У КІВЕРЦІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ВІДЗНАЧИЛИ ДЕРЖАВНЕ СВЯТО УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ

Дата: 21.11.2022 11:20
Кількість переглядів: 284

 

Фото без опису21 листопада на території міського меморіального комплексу Героям Євромайдану жителі громади зібралися аби вшанувати пам’ять Небесної Сотні. Людей, які віддали своє життя за Гідність і Свободу – цінності, що є найважливішими для українців. Цінності, за які наш народ знову повинен боротися.

«День гідності та свободи символізує відданість України ідеалам і принципам побудови демократичної держави та ідеям свободи. Вдячний усім учасникам українських Революцій, адже завдяки їхньому прикладу в нашій державі виростають нові вільні покоління, для яких свобода — це не порожнє слово, а найвища цінність. Цінність, яку ми продовжуємо відстоювати і сьогодні», - звернувся до присутніх під час урочистостей міський голова Олександр Ковальчук.

У свою чергу директор Ківерцівської організації Товариства Червоного Хреста Любов Новосад промовила: «Я була свідком тих буремний подій, які відбувалися на майдані. Ми допомагали чим могли. Особливо наша Ківерцівщина велику роль зіграла під час революції Гідності. І сьогодні під час війни наша організація знову долучається необхідним».

«Сьогодні особливий день. Дев’ять років… Це вже дитина стає свідомою. Скільки вже діток народилося під час війни, бо вона почалася з Майдану. І вони вже є свідомими. Сьогодні допомагають своїм батькам, плетучи сітки, роблячи гостинці, виливають свічки нашим захисникам. Сьогодні весь світ християнський, східного обряду вшановує пам’ять небесних сил безтілесних. Лише в той день ми згадуємо безтілесні сили, ангельський світ, який був ще створений до видимого світу»,- промовив настоятель Свято - Покровського Собору прот. Іван Семенюк.

Протягом заходу артисти та солісти БК ім. М.П.Ковальова створювали хвилюючу та проникливу атмосферу майстерним виконанням тематичних творів.

По закінченню заходу усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих на Майдані та поклали квіти до меморіального комплексу Героям Євромайдану.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних