В РАМКАХ АКЦІЇ "16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА" УЧНІ ГІМНАЗІЇ №5 ЗУСТРІЛИСЬ З ПРОКУРОРОМ

Дата: 08.12.2022 17:23
Кількість переглядів: 174

 

Фото без описуПротидія насиллю, захист дітей від жорстокості, попередження злочинів проти неповнолітніх - це надзвичайно важливе, соціально значуще та актуальне завдання для держави.

Саме тому, в рамках акції «16 днів проти насильства» прокурор Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури Іван Васьовчик та головний спеціаліст Служби у справах дітей Інна Тетюрко зустрілись з учнями 7 – 9 класів гімназії N5 м. Ківерці. В ході спілкування з підлітками прокурор розповів кого і як захищає законодавство України та інші нормативно-правові акти, дія яких спрямована на попередження, уникнення та виявлення насильства.

Крім того, дітей та підлітків проінформували про їх права, розповіли про спеціально уповноважені органи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та установи, на які покладаються відповідні функції захисту постраждалих від такого знущання.

Ювенальний прокурор акцентував увагу на практичних випадках щодо тяжких та легких тілесних ушкоджень, вчинення кримінальних злочинів.

Головний спеціаліст ССД підкреслила, що актуальне питання захисту, а такі розмови сприяють підвищенню рівня правової свідомості дітей, допомагають укріплювати довіру. Адже, нажаль, насильство-це небезпечне явище і багато хто сприймає його прояви, як норму і неминучість.

Діти також мали можливість задати питання та отримати компетентні відповіді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних