ВІДБУЛИСЯ УРОЧИСТІ ЗАХОДИ З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

Дата: 20.01.2023 15:10
Кількість переглядів: 188

 

Фото без опису104 роки тому, 22 січня 1919 року, відбулася ключова для сучасної України подія на шляху до єдності і незалежності держави – проголошення Акта Злуки Української Народної Республіки (УНР) та Західно-Української Народної Республіки (ЗУНР).

Напередодні Дня Соборності України, 20 січня 2022 року, в Ківерцівській громаді в приміщенні Ківерцівської дитячої музичної школи, за участі творчих колетивів та аматорів БК ім. М.П.Ковальова, солістів Ківерцівського ЦПО, ансамблів музичної школи відбувся урочистий захід, а саме історична година "Соборність України - соборність наших душ".

В заході взяли участь міський голова Олександр Ковальчук, заступники міського голови Юрій Тананайський та Віктор Лисюк, секретар міської ради Оксана Баранович, представники освітніх закладів, учні, військові, депутати, громадськість.

З вітальним словом до присутніх звернувся міський голова, де побажав усім міцності духу, добробуту та злагоди, віри у світле майбутнє.

"Сьогодні, як і сто чотири роки тому ми відстоюємо соборність українських земель, територіальну цілісність, яку свавільно порушила держава-агресор. Водночас ми демонструємо безпрецедентну соборність українського духу. Сподіваюсь на те, що в такій єдності дій ми зможемо досягти величної мети – отримати перемогу над російським агресором та відновити цілісність України, якою пишатимуться наші нащадки" - зазначив Олександр Ковальчук.

Після заходу представникі влади поклали квіти до пам'ятних місць борців за волю й незалежність України.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних